...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מעמול סולתו--- יעלי   15/11/2008 19:37

אז הקדמה קצרה, את המעמול הזה עשיתי אחרי שאכלתי באיזו מסעדה ערבית, הוא לא נימוח כמו מעמול מקמח, אלא יש את המרקם ה"פירורי" הזה של הסולת שזה אופייני למעמול הערבי.

והנה המתכון שלי:

500 ג' סולת
1/4 כוס מים רותחים
250 ג' (!!) חמאה מומסת (אני ממיסה בסיר)
**בהתחלה הכנץי עם 300 ג' חמאה מומסת, מי שחשה שהצבק "יבש" מידי, הפתרון הוא עוד חמאה... אבל החלטתי להמנע מזה.
1/4 כוס מים פושרים
3-5 כפות קמח (לספיגת השומן)
2 כפות סוכר
1 כף מי ורדים

מלית:
תמרים מגולענים שאני מערבבת עם מעט שמן+מי ורדים+מעט קינמון+מעט פלפל אנגלי (ניתן להוסיף ציפון, מי שאוהב...)

אופן הכנה:
1.לערבב הסולת עם הסוכר
2.לצקת מעל המים הרותחים והחמאה המומסת לערבב היטב עם כף עץ, זה רותח, ולתת להתקרר מעט.
3.משהתקרר, להוסיף רבע כוס מים פושרים, קמח ומי ורדים ולעבד ידנית היטב לבצק נעים, שמנוני ואחיד לחלוטין.
4.לקרוץ בצק לרדד על כף היד, למלא במלית ולסגור (כמו קובות) ככל שיוצרים מעטפת דקה יותר העוגייה משתבחת!
5. לעצב עם "פינצטה" למעמולים
6. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, לאפות בערך 20 דק', שישאר בהיר!!
7. לצנן, לזרות אבקת סוכר ולאפסן בכלי אטום.

בתאבון!! זה מה נקרא- חטאים מתוקים.., פעם ב-.. מותר!

מקור: יעלי




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת ......................ו--- פלפלית15/11/2008 07:54

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ו--- שונט
15/11/2008 08:06
עוגה בחושה עם תאניםו--- שונט
15/11/2008 08:09
עוגת סולת צפון אפריקאיתו--- שונט
15/11/2008 08:11
עוגת גבינה אפויה עם סבלה שוקולדו--- שונט
15/11/2008 08:15
עוגת הדרים פשוטה בסיר פלאו--- שונט
15/11/2008 08:18
עוגת אגסים בדבש וזערפןו--- שונט
15/11/2008 08:21
עוגת שוקולד עם טראפלסו--- שונט
15/11/2008 08:23
עוגת שייש אדומהו--- שונט
15/11/2008 08:26
עוגת שקדים ופטל-פתרון לחלבוניםו--- לאה.ק
15/11/2008 10:23
ברוטי-עוגיות חלבונים איטלקיותו--- לאה.ק
15/11/2008 10:51
מעמול סולתו--- יעלי   « הודעה נוכחית
15/11/2008 19:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן