...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ריבת קלמנטינות נהדרתו--- שמני   12/11/2008 16:54

הכנתי את הריבה הזו מקלמטינות שקטפתי הבוקר מהעץ שלנו בגינה.

ריבת קלמנטינות / שמני

1 ק"ג קלמנטינות בשלות (קליפה צהובה)
750 גרם סוכר
מיץ מ - 2 לימונים

שוטפים היטב את הקלמנטינות, חוצים וסוחטים את המיץ.
מסננים, ושומרים את החרצנים.
החרצנים מכילים פקטין שעוזר/גורם לריבה להקריש.

מנקים את הקרומים הלבנים/הגסים מהחלק הפנימי של הקליפות.
מרתיחים את הקליפות בסיר גדול עם הרבה מים, למשך 10 דקות.
שופכים את המים, מוסיפים מים טריים ומרתיחים שוב.
חוזרים על ההרתחה ושפיכת המים כ-5 פעמים.
ההרתחה והחלפת המים מסלקת את רוב המרירות מהקליפות.

חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.
מעבירים את הקליפות לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, מיץ הלימון וסוכר.
שמים את החרצנים בבד גזה וקושרים לצרור קטן. מוסיפים לסיר.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהריבה מוכנה.

בזמן שהריבה מתבשלת, שמים במקפיא צלוחית זכוכית/חרסינה.
על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, שמים עם כפית מעט ריבה על הצלוחית הקפואה
ומטים את הצלוחית לצדדים. אם הנוזל צמיג ולא נוזל בקלות, הריבה מוכנה.
אם לא, ממשיכים בבישול.

כשמוכן, מעבירים את הריבה לצנצנות זכוכית (עם פקק מתאים) מעוקרות.

ריבה נהדרת וארומטית במיוחד, לחובבי ריבות הדרים מרירות קצת.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי..........ו--- איה12/11/2008 03:47
מרק קולורבי, תפו"א, קאשיו וחלב קוקוסו--- פלפלית
12/11/2008 09:23
קולורבי ממולא / הדי שרון ו--- פלפלית
12/11/2008 09:25
סלט קולורבי במיונז - על השולחן ו--- פלפלית
12/11/2008 09:26
סלט קולורבי ועוף ברוטב תאילנדי ו--- פלפלית
12/11/2008 09:28
קולורבי ממולא פטריות - חנה גרשוני, הארץ ו--- פלפלית
12/11/2008 09:31
עוגות סלמון ברוטב ו--- פלפלית
12/11/2008 10:16
סלט קולסלאו אוריינטלי ו--- פלפלית
12/11/2008 10:19
מאפינס אגוזים ופירות יער ו--- פלפלית
12/11/2008 10:21
ציר מרק עוף ו--- פלפלית
12/11/2008 10:23
רוטב איולי טרגון ו--- פלפלית
12/11/2008 12:03
אורז עם אטריות ביציםו--- etty
12/11/2008 13:03
עוגת כדורי שוקולד מרשימה וחגיגיתו--- etty
12/11/2008 13:17
פינוקי שוקולד ו--- etty
12/11/2008 13:22
קובה במרק עגבניות וקישואים ו--- יפנית  
12/11/2008 14:21
ריבת קלמנטינות נהדרתו--- שמני   « הודעה נוכחית
12/11/2008 16:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן