...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כתר שמרים ממולא תפוחים וקינמוןו--- מרילין במטבח   27/1/2012 10:01

בצק המאפה רך ועשיר בטעמים (אחד המוצלחים!) והמילוי גם הוא טעים במיוחד עם נוכחות עדינה של תפוחים וקינמון, הריח שמתפשט בזמן אפייתו ....פשוט נפלא.
שימו לב, כמו כל מאפה שמרים הוא במיטבו סמוך לזמן אפייתו שאז הבצק פשוט נמס בפה. אם רוצים, אפשר להקפיא (כשהוא עוד טרי טרי, עטוף היטב) כדי להנות ממנו במועד מאוחר יותר.




* מצרכים לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 חלמונים
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב או מים או חלב סויה
100 גרם חמאה חתוכה ל- 5 חתיכות


* מצרכים למילוי
8 תפוחים ירוקים
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר
רבע כוס מים
~
100 גרם חמאה רכה מאוד אף לא נוזלים


* לקישוט
1 ביצה טרופה
חצאי שקדים מולבנים


ס* ירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים




--> מכינים את הבצק: שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה ולשים 10 דקות
מוסיפים את החמאה, חתיכה אחר חתיכה - לשים 5 דקות בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.


--> מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל קובית משחק. מכניסים אותן לסיר קטן יחד עם הקינמון, הסוכר והמים, מבשלים על אש קטנה, בסיר מכוסה חלקית כ- 20 דקות, או עד שהתפוחים רכים וכמעט ואין יותר נוזלים בסיר. מכבים ומצננים.


--> מרכיבים את המאפים: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים זהים. שומרים 2 חלקים במקרר ומתחילים לעבוד עם החלק השלישי.
על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן בגודל 10*30 בערך. מורחים עליו שליש מכמות החמאה, מפזרים בצורה אחידה שליש מכמות התפוחים, מגלגלים את המאפה על עצמו לצורת לגלילה ארוכה (מגלגלים כלפי חוץ כדי לקבל גליל יותר ארוך) וסוגרים אותו לצורת מעגל. מקפידים שתפר הבצק יהיה כלפי מטה ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה במרווחים שווים: חותכים את הפרוסות עד למטה ממש (אחר כך, בהתפחה הן מתחברות שוב) אבל לא עד לחלק הפנימי של המעגל. מברישים בביצה מקשטים בחצאי שקדים.
חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנותרים, מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).


--> אופים ומזגגים: אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף. בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפיה ולשמור על עסיסיותו


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי ............... ו--- פלפלית27/1/2012 06:31

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כתר שמרים ממולא תפוחים וקינמוןו--- מרילין במטבח   « הודעה נוכחית
27/1/2012 10:01
עוגת תפוחים 3 שכבותו--- פנינהט  
27/1/2012 11:14
ועוד תמונה על כל 3 השכבות מבפניםו--- פנינהט  
27/1/2012 11:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן