...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוחים פירורים - פנינה ט ו--- פלפלית   26/1/2012 14:08

*** הכנתי בתבנית חד פעמית 28 - מצופה בנייר אפיה, פלפלית

עוגת תפוחים פירורים <~~~ קישור לבלוג

המצרכים:למלית:

2 ק"ג תפוחי גרני סמיט (בערך 14 תפוחים)
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף קינמון
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

לבצק:

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
100 גר` חמאה
*1-4 כפות מי קרח (להוסיף רק במידת הצורך)

לפיזור על העוגה:
10 גר` חמאה
1 כף סוכר חום בהיר

ההכנה:
מחממים תנור מראש לחום בינוני 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, חוצים לשניים ומוציאים את הליבות.
פורסים לפרוסות דקות.
מניחים את פרוסות התפוחים בכלי גדול שמתאים למיקרוגל (בגלל הכמות הגדולה אני מחלקת ל-2 קערות ורק לאחר הריכוך אני מעבירה הכל לקערה אחת), מפזרים מעליהם את מיץ הלימון, מפזרים את הסוכר, מערבבים ומפעילים בעוצמה מלאה למשך 5 דקות בערך.
התפוחים צריכים להיות רכים אך לא רכים מדי כי הם עדיין עוברים אפיה בתנור.
מוציאים מהמיקרוגל, שופכים את הנוזלים שמצטברים בתחתית הכלי, מוסיפים את הקינמון ואת אבקת פודינג הוניל, מערבבים היטב ומניחים בצד להצטננות קלה.

מכינים את הבצק:

שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפיה, כוס הסוכר, 100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות ואת החלמונים.
מתחילים ללוש בעזרת וו גיטרה.
אם נוצרים פירורים מפסיקים את פעולת המערבל, אם לא נוצרו פירורים, מתחילים בהוספת מי הקרח, כף בכל פעם וממתינים לראות אם נוצרו פירורים, ברגע שיש פירורים מפסיקים את פעולת המערבל.
(כל העבודה צריכה להיות מהירה כי זה בצק פריך ולכן לערבל כמה שפחות).

משמנים תבנית מס` 26 ומעבירים לתוכה 2/3 מכמות הפירורים.
מהדקים אותם לתחתית התבנית בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית של כוס (הכי יעיל ומהיר).

מסדרים מעל תחתית הבצק את התפוחים בצורה אחידה.

מפזרים מעל התפוחים את שארית הפירורים ששמרנו. מעליהם בעזרת האצבעות צובטים חתיכות קטנות מ-10 גר` חמאה ומפזרים בצורה שווה על הפירורים.
מפזרים מעל הכל כף של סוכר חום בהיר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כשעה או עד שהפירורים זהובים ויפים.

מוציאים מהתנור לרשת ומיד מעבירים מסביב סכין כדי שהחלק העליון לא ישבר.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- אורית(ה)26/1/2012 07:14

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לחמניות גבינה קלות ומהירותו--- אורית(ה)  
26/1/2012 12:32
עוגת תפוחים פירורים - פנינה ט ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
26/1/2012 14:08
תמונה שלי של עוגת תפוחים פירוריםו--- פנינהט  
27/1/2012 11:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן