...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן עם קדאיףו--- מרילין במטבח   24/1/2012 08:47

אחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין בזמן האחרון, השילוב של הגבינה והשוקולד הלבן פשוט שמימי - המרקם של המוס מ-ו-ש-ל-ם. שעורת הקדאיף המפוזרים מלמעלה גם מוסיפים טעם של קראמל חמאתי וגם פריכות נעימה, בקיצור, ממש מוצלח!

הכנתי את העוגה בתבניות אישיות* , אבל אפשר בהחלט להכין אותה כעוגה אחת גדולה, למעשה, כך מופיע המתכון המקורי בספר "עוגות גבינה" של רות אוליבר (ספר מדהים, כל פעם שאני מדפדפת בו אני רוצה להכין את זה, את זה וגם את זה).
המוס עובר הקפאה ולכן נוח להכין הרבה זמן מראש - את שיערות הקדאיף שמעל מקפיאים בנפרד, בקופסה סגורה.


** מצרכים לעוגה בתבנית קפיצית בקוטר 24
לסירופ סוכר
400 גרם סוכר (2 כוסות)
240 מ"ל מים (1 כוס)
כמה טיפות מי זהר


** לבסיס הקדאיף
1/2 קילו שערות קדאיף (קופסה)
200 גרם חמאה מומסת
2-3 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)


** למוס גבינה ושוקולד לבן
120 מ"ל חלב חם (חצי כוס)
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
25 גרם חמאה
1 שקית ג'לטין (14 גרם) מרוכך ברבע כוס מים
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

** הכנה
מכינים מראש את הסירופ:
מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מי זהר ומקררים.


** מכינים את הבסיס הקדאיף.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים קדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר, מפרידים את השערות בעזרת האצבעות. מוסיפים סוכר ומערבבים קלות. מחלקים את שיערות הקדאיף ל 2 חלקים שווים. חלק אחד מסדרים בתבנית האפייה ואופים עד להזהבה, יוצקים מיד מחצית מן הסירופ ומצננים. חלק שני מפזרים בשכבה אחידה בתבנית גדולה של התנור, אופים עד להזהבה, יוצקים מעליהם את המחצית השנייה של הסירופ ומצננים.


** מכינים את המוס גבינה שוקולד.
מחממים חלב, שוקולד וחמאה על בן מרי או במיקרוגל וממיסים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ג'לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט.
מערבבים גבינה וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה
יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית ומקפיאים להתייצבות.
מפוררים את שירות הקדאיף שבתבנית הגדולה בעזרת האצבעות ומפזרים מעל העוגה

** תניות אישיות "בַּבַאנֶש"- הנחיות של חברתי קרן
קונים נרות נשמה בשקית מהסופר, מורידים את הנרות ושומרים אותם בצד. בעזרת חותכן (עדיף את המשוכללים יותר) פותחים לגמרי את החלק הסגור של המיכל וזורקים אותו. שוטפים במים וסבון את המיכל.

קוראים להם "בַּבַאנֶש" (נר נשמה לבווריה) ויש לי שקית עם נרות כחולים השמורים לחלבי ושקית עם ירוקים לפרווה.

איך עובדים איתם? מסדרים את ה בַּבַאנֶש על מגש מרופד נייר אפיה, יוצקים לתוכם את המוס ומכניסים למקפיא עד לייצוב. החילוץ הוא ממש בקלי קלות: מחזיקים בשתי ידיים, והופ, זה מחליק ישר לצלחת הגשה תוך רבע דקה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...............ו--- אורית(ה)24/1/2012 07:00

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת אטריות, עלי סלק, עגבניות ובולגרית ו--- אורית(ה)  
24/1/2012 07:12
עוגת ספגטי ו--- זהבה ש   
24/1/2012 07:28
פטה חציל קלוי ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:44
עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן עם קדאיףו--- מרילין במטבח   « הודעה נוכחית
24/1/2012 08:47
סושיו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:55
סושי: הכנת הירקות / דגים ו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 08:58
סושי: עבודה עם המחצלת, גילגול הרוליםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:01
סושי: חתוכים כל גליל "רול" ל- 8 חלקים שוויםו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:04
סושי: עיצוב הרול נעשה בשלב הסופי של הגילגולו--- מרילין במטבח  
24/1/2012 09:06
רוסלה (תבשיל מזרח אירופאי)ו--- נאוהבמטבח
24/1/2012 13:26
לחם שאור שיפון צרפתי-אבנר לסקין ו--- יפנית  
24/1/2012 16:21
-מצלמה-ו--- יפנית  
24/1/2012 16:21
בוטנים מסוכרים - אורניו--- מרילין במטבח
24/1/2012 19:04
וולקנו שוקולד- עוגת שוקולד חמה משפריצהו--- פלפלית  
24/1/2012 19:26



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן