...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק עגבניות טוניסאיו--- פנינהט   17/1/2012 13:35

מרק עגבניות טוניסאי
מבוסס על מתכון של אמא של מגי (MAGIG)

המצרכים:
1 קופסה (800 גר`) עגבניות מרוסקות ללא כל טעמים
1 קופסה (100 גר`) רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אופציונאלי)
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 שורש סלרי מגורר על פומפיה דקה
2 שיני שום קצוצות דק
1 גבעול ועלים של סלרי קצוצים דק
1-2 כפות סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות)
מלח
פלפל שחור
1-2 כפות אבקת מרק עוף (אופציונאלי)
שמן
לבצקניות:
11/2 כוסות קמח
1 כף שטוחה מלח
3/4 כוס מים (או כמה שנכנס עד לבצק גמיש ומעט נוזלי)
להסמכה נוספת:
1 ביצה בלולה.
ההכנה:
בסיר גדול שמים שמן לכיסוי התחתית.
מטגנים את הבצל ושורש הסלרי עד לשקיפות.
מוסיפים את שיני השום הקצוצות דק ואת גבעול הסלרי והעלים.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים הכל יחד.
שופכים מעל הכל את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים שלהן ואת רסק העגבניות.
מוסיפים 2 קופסאות (של העגבניות המרוסקות) מים ואת הסוכר (מתחילים בכף ואם יש צורך בהמשך מוסיפים עוד כף), מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה.
בנתיים מכינים את הבצק לבצקניות:
בקערה מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב, עד שמגיעים למרקם של בצק גמיש ומעט נוזלי.
מניחים בצד.
בוללים את הביצה בכוס ושומרים גם אותה בצד.
לאחר חצי שעה מתבלים את המרק, במלח, פלפל שחור ואבקת מרק, טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות), מוסיפים גם מים רותחים בערך עד מחצית הסיר.
מניחים פומפיה בעלת חורים גדולים מעל סיר המרק ובעזרת כף או קלף פלסטיק מנטפים בצקניות לתוך המרק.
אפשרות נוספת היא להחזיק באלכסון מעל הסיר קרש חיתוך, לשים בצק בקצהו ובעזרת סכין להוריד חתיכות קטנות של בצק לתוך המרק.
לאחר הוספת הבצקניות להמשיך לבשל את המרק עוד כרבע שעה.
אם בשלב זה המרק מאד סמיך ניתן להוסיף עוד מים רותחים עד לסמיכות הרצויה, אם מדללים את המרק בתוספת מים, לא לשכוח לטעום ולתקן תיבול.
לסיום לשפוך למרק את הביצה הבלולה תוך כדי ערבוב קל של המרק. אחרי שכל הביצה נכנסה למרק, מפסיקים לערבב, מבשלים עוד כמה דקות ומכבים את האש.
בתאבון




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ............. ו--- פלפלית17/1/2012 06:57

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
"מגדל" חצילים ו--- פלפלית  
17/1/2012 13:35
מרק עגבניות טוניסאיו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
17/1/2012 13:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן