...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת קצפת תותיםו--- מרילינעמי   8/1/2012 11:34

3 שכבות של טורט רך וטעים וביניהן קרם קצפת המבוסס על מחית תותים.
טעים טעים טעים
~
הקצפת מיוצבת על ידי אבקת פודינג וניל (אין כאן ג'לטין), ואחרי שהייה של 6 שעות במקרר היא יציבה מספיק כדי להיפרס באלגנטיות.
מתאים לעוגה עגולה בגודל 24/26 ס"מ

מצרכים לטורט - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1 כוס קמח
בנוסף: סירופ מחצי כוס סוכר מבושל עם חצי כוס מים שישמם להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה


מצרכים לקצפת תותים
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל) אפשר פרווה
2 שקיות אבקת פודינג וניל (160 גרם)
2 כוסות תותים מרוסקים (480 מ"ל)


הכנת שכבות הטורט
מרפדים 2 תבניות ח"פ גדולות (כמעט בגודל התנור) בנייר אפיה
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים לתבניות, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)
~
הכנת הקצפת בטעם תות
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך. ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב מהקצפת ושומרים במקרר, בשביל הקישוט. בשאר הקצפת נשתמש בשביל המילוי.

הרכבת העוגה
גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה, ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף שיישמש לשיכבה השניה. ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!

מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה, מברישים את הטורט במעט סירופ ומחליקים עליו שיכבה נדיבה של קצפת (בערך 2 ס"מ), מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט (והשלמות בצק אם צריך), מברישים במעט סירופ ומחליקים עוד קצפת.מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו בסירופ ומחליקים מעליו את יתרת הקצפת.

מקשטים את פני העוגה בקצפת בעזרת שיקת הזילוף שומרים במקרר לילה שלם לפני שפותחים


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- אורית(ה)8/1/2012 07:08

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פשטידת ברוקולי (פרווה)ו--- יפנית
8/1/2012 08:59
עוגת קצפת תותיםו--- מרילינעמי   « הודעה נוכחית
8/1/2012 11:34
פטריות אפויות עם שום ופטרוזיליה ו--- מרילינעמי  
8/1/2012 11:38
גריסיני חמאה ו--- פלפלית  
8/1/2012 11:39
גריסיני חמאה - עם שום מעושן ו--- פלפלית  
8/1/2012 11:42
גריסיני חמאה - עם שומשוםו--- פלפלית  
8/1/2012 11:45
גריסיני חמאה - עם פרג שלםו--- פלפלית  
8/1/2012 11:48
גריסיני חמאה - לפני אפיה ותיבולו--- פלפלית  
8/1/2012 11:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן