...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמה בעג'ון ו--- אורית(ה)   3/1/2012 11:20

מקור: "סוזי מדימונה" (מתכון שמסתובב בנט.)
הבצק מוצלח וטעים מאוד!
אפשר "לשחק" עם מלית הבשר - כל אחד על פי טעמו והעדפותיו.

המצרכים לבצק (לפי כוס מידה החד-פעמית) לכמות של 16 בקוטר כ 10 ס"מ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
6 כוסות קמח (השתמשתי בשטיבל 2 - אורית)
2 כפיות שטוחות מלח
2 כפיות סוכר
1 כף גדושה שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
1/2 כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים (הספיקו לי 2.5 - אורית)

הכנת הבצק
~~~~~~~~
ללוש הכל לבצק רך ונעים. אם עדיין דביק, להשתדל לא להוסיף הרבה קמח, אלא לשמן מעט את הידיים.
מתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים לכדורים קטנים ומתפיחים גם אותם.
משטחים עם הידיים כל כדור, לצורת עיגול - דק, ומניחים על נייר אפייה בתבנית גדולה.

מברישים בחלמון את שולי הבצק כדי שישחימו באפייה (תוספת שלי - אורית, אני אוהבת את המראה השזוף..)

מניחים כף גדושה ממלית הבשר ומהדקים מעט לבצק.
מפזרים חופן צנוברים

מצרכים לבשר:
~~~~~~~~
1/2 ק"ג בשר טחון (השתמשתי בבקר מעורב בהודו אדום - אורית)
חופן פטרוזיליה ( לא השתמשתי - אורית)
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד הזהבה.
1 כף רכז רימונים
1 כפית מלח
פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
100 גר' צנוברים

הכנת הבשר
~~~~~~~~
מזהיהים את הבצל
מוסיפים תוך ערבוב את הבשר עד שינוי הצבע והפרדות "לפירורים".
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
טועמים לתיקון/הוספת תבלינים..

אופים בחום 180 מע' כחצי שעה, או עד הזהבת המאפה.

הערה (אורית)
~~~~~~~~
אני אוהבתאת המאפה מעט קריספי ולכן אפיתי קצת יותר.
המאפה שורד יפה בהקפאה וניתן להפשירו במקרר או בטמפ' חדר ולחמם לפי הצורך במיקרו. הקריספיות נעלמת כמובן...
אבל נשאר טעים טעים !!!





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי.................ו--- אורית(ה)3/1/2012 06:09

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קוגל - קיגל - קוקלה - לצלי / חמין - עצמי ו--- פלפלית  
3/1/2012 08:09
קוגל - קיגל - קוקלה - לצלי / חמין - בהגשה ו--- פלפלית  
3/1/2012 08:11
לחמה בעג'ון ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
3/1/2012 11:20
ובתקריב..ו--- אורית(ה)  
3/1/2012 11:23
שבלולי שמרים - במילוי בשר וצנוברים ו--- אורית(ה)  
3/1/2012 11:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן