...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גוז'גיז'ה - מאפה בוכרי ו--- אורית(ה)   25/11/2011 11:00

מקור המתכון: לקט מכמה מתכונים שהגיעו למייל..ללא קרדיט לצערי.
לדעתי הבצק מתאים גם להכנת המאפה הערבי הטעים "לחמה בעג'ין"

הבצק:
~~~~
1 ק"ג קמח רגיל (השתמשתי לראשונה בקמח ללחמים של שטיבל. מס' 2 - מומלץ! תפיחה נהדרת - אורית)
שקית שמרית
1 כף שטוחה מלח
1 כוס שמן
3/4 1 כוסות מים פושרים (להוסיף בהדרגה, לפי הספיגה)
1 כף גרגרי שומר (לא הוספתי במתכון המצולם - אורית)

המלית:
~~~~~
3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד הזהבה במעט שמן.
800 גר' בשר טחון (השתמשתי בבשר עגל טחון.. יצא מעולה. - אורית)
מלח ופלפל - לפי הטעם
שקית צנוברים (קלויים קלות במחבת לא משומנת)

הכנת המלית - במחבת:
~~~~~~~~~~~~~~~
להזהיב הבצל
להוסיף את הבשר והתבלינים. לערבב עם מזלג לתערובת פירורית, עד שהבשר מחליף צבעו מאדום לאפור כהה/חום. לכבות את האש.
להוסף צנוברים ולצנן.

הכנת הבצק:
~~~~~~~~
ללוש את את החומרים לבצק חלק וגמיש.
לכסות במגבת ולהניח להתפחה במקום חמים, לפחות שעה.
לאחר הכפלת הנפח, להוציא אויר וללוש עוד כדקה.
שלהתפיח שוב להכפלת הנפח.
להוציא אויר, ולקרוץ מהבצק כדורים בגודל פינג-פונג (יצאו לי 36 כדורים - אורית)

הרכבת המאפה:
~~~~~~~~~~~
לשטח כל כדור בצק על השיש ... לפתוח לעיגול דק עם הידיים.
להניח במרכז כף גדושה! מלית, ולסגור לכדור.
להניח את הכדורים עם (הסגירה למטה )על נייר אפייה משומן קלות או בתרסיס שמן.
לצפות בחלמון טרוף מעורבב בכפית שמן
לפזר שומשום

לאפות בחום בינוי גבוה 180 מע' כחצי שעה. או עד הזהבת הכדורים.

נשמר היטב בהקפאה.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי ............ ו--- פלפלית25/11/2011 07:14

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כדורי בשר/עוף בתנור על מצע תפ"או--- אורית(ה)
25/11/2011 08:25
חצאי בטטות אפויות ו--- אורית(ה)  
25/11/2011 10:42
גוז'גיז'ה - מאפה בוכרי ו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
25/11/2011 11:00
בשר ברוטב עגבניותו--- זהבה ש   
25/11/2011 16:49
גוז’ גיז’ה - מאפה בוכרי ללא שמריםו--- גילה
26/11/2011 13:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן