...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז סיניו--- זברה 6/11/2008 09:32

החומרים-

2 כוסות אורז, אפשר פרסי או בסמטי, או סטיקי רייס.

מבשלים רגיל, ב3 כוסות מים רותחים. אחרי הבישול, מצננים,ושמים במקרר לפחות ללילה.

ירקות פרוסים דק:
חצאי טבעות בצלים,
פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות,
פטריות, פרוסות דק,
תירס,( אני משתמשת בקפוא ומופשר)
גזר חתוך לגפרורים
אפונה.
אפשר פרחי כרובית קטנטנים.

ג'ינג'ר טרי, בערך 3 ס"מ קצוצה דק, או אבקת ג'ינג'ר.

רוטב סויה משובח.

כף סוכר חום.

כפית או שתיים שמן שומשום כהה, קלוי.

מלח ופלפל שחור.

מעט צ'ילי גרוס לאוהבי הפיקנטי.

להגשה- בטנים קלויים, או אגוזים, או צנוברים, או קשיו- מה שאוהבים. הכל קלוי במחבת משומנת מעט.

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול יום קודם-

מבשלים את האורז בישול רגיל, בשתי כוסות מים רותחים. לאחר הבישול, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות ללילה. כך שהאורז קר לגמרי ודביק מעט.

למחרת:
מחממים שמן בווק על להבה גבוהה, ומקפיצים את הירקות.
בסוף הטיגון מוסיפים כף סוכר חום שיקרמל את הירקות.
מוציאים את הירקות, ושמים את האורז הקר בווק. מחממים ומטגנים אותו תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח, פלפל, אבקת זנגויל או ג'ינג'ר טרי . , מטגנים הכל יחד עוד דקה.
מוסיפים רוטב סויה טוב לווק, מקפיצים עוד דקה ומכבים. מסיפים שמן שומשום ומערבבים היטיב.

אופציה- לקשט בתלתלי בצל ירוק .

להגשה- מפזרים בוטנים קלויים או מטוגנים, אגוזי קשיו מטוגנים, מה שעדיף .

מעדן אמיתי!

מקור- זברה,
על פי תורתו הסינית של אהרוני.





מחממים שמן בווק על להבה גבוהה, ומקפיצים את הירקות.
בסוף הטיגון אפשר להוסיף כף סוכר חום שיקרמל את הירקות.
מוציאים את הירקות, ושמים את האורז הקר בווק. מחממים וטגני אותו תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח, פלפל, אבקת זנגויל או ג'ינג'ר טרי . , מטגנים הכל יחד עוד דקה.
מוסיפים רוטב סויה טוב לווק, מקפיצים עוד דקה ומכבים.הוסיפי בוטנים קלויים או מטוגנים, אגוזי קשיו מטוגנים, מה שעדיף .
אני מוסיפה גם בצל ירוק קצוץ דקדק וכפית שמן סומסום.
מעדן אמיתי!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ל: תוספות חמות למנה עיקרית ......ו--- איה6/11/2008 04:44
אורז עם נענע ושקדים קלויים ו--- איה
6/11/2008 04:48
ארטישוק ירושלמי מבושל בפפריקה וכורכום ו--- איה
6/11/2008 04:51
בטטה ברוזמרין וירקות בקשיו וסויה ו--- איה
6/11/2008 04:53
בטטה/ תפו"א במיונז ועשבי תיבול. ו--- איה
6/11/2008 04:55
גרטן תרד, גבינות ותפוחי אדמה ו--- איה
6/11/2008 04:58
פירה בטטה ואפונה ירוקה ו--- איה
6/11/2008 05:12
קינואה בסגנון אביבי ו--- פלפלית
6/11/2008 08:31
אורז זעפרן עם דומדמניות ושקדים ו--- פלפלית
6/11/2008 08:36
נודלס בטעם בוטנים ו--- פלפלית
6/11/2008 08:37
אוש קצ'ירי - תבשיל עדשים ואורז ו--- פלפלית
6/11/2008 08:40
אורז עם גזר שקדים וצימוקים - מסעדת סנדרו--- פלפלית
6/11/2008 08:42
דאל מקאני (תבשיל עדשים ושעועית אדומה)ו--- פלפלית
6/11/2008 08:43
ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחיםו--- פלפלית
6/11/2008 08:44
בריאני ירקות - תבשיל אורז בנוסח ראג'יסטאןו--- פלפלית
6/11/2008 08:46
כוסמת עם פטריות יער ומנגולד אדוםו--- פלפלית
6/11/2008 08:48
אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש ו--- פלפלית
6/11/2008 08:49
בטטות ברוטב כוסברה לימון - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:54
פסטה עם אבוקדו וגבינת עיזיםו--- הדר
6/11/2008 08:54
ברוקולי מוקפץ ברוטב תפוז לימון - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:55
אורז עם צ'ופריםו--- הדר
6/11/2008 08:56
ירקות מוקפציםו--- הדר
6/11/2008 08:57
אריטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:58
כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפליםו--- הדר
6/11/2008 08:59
סלט תפוחי אדמה ודבשו--- הדר
6/11/2008 09:00
מצאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
6/11/2008 09:07
אורז חגיגיו--- זברה
6/11/2008 09:08
אורז שמונת האוצרותו--- זברה
6/11/2008 09:10
תפוחי אדמה שייק אנד בייקו--- זברה
6/11/2008 09:14
טהדיג- ה- אורז הפרסיו--- זברה
6/11/2008 09:16
ריזוטו קלאסי בסיסיו--- זברה
6/11/2008 09:19
בורגול מוקפץ עם תוספות והפתעותו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:27
אורז מוקפץ בסגנון סיניו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:32
אורז סיניו--- זברה « הודעה נוכחית
6/11/2008 09:32
קוסקוס ברימון ואגוזים מסוכריםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:37
קינואה בגזר, פטרוזיליה ושומשוםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:44
אורז עם אטריות מטוגנות(ארוז קון פילס פריטסו--- זברה
6/11/2008 09:46
פוטטוס של עזיתו--- זברה
6/11/2008 09:48
תפוחי אדמה צלויים בציפוי תבליניםו--- זברה
6/11/2008 09:54
מג'דרה פתיתיםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:55
תפוחי אדמה אפויים (קצת אחרת) של אוריתה - ו--- פלפלית
6/11/2008 09:58
פתיתים בהגשה מעוצבת - ו--- פלפלית
6/11/2008 10:01
אורז בקוקוס, גזר וקאריו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:02
בטטה וורה-קציצות תפו"א הודיותו--- זברה
6/11/2008 10:05
תפוחי אדמה קטנה במחבטו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:10
פוטטו צ'יפס מאת: מורן - שיתוף מתכונים ו--- פלפלית
6/11/2008 10:15
קוגל תפוחי אדמהו--- זברה
6/11/2008 10:16
פוטטו לילדים - עכבר העיר ו--- פלפלית
6/11/2008 10:21
קוגל תפוחי אדמה - משה מחולוןו--- פלפלית
6/11/2008 10:29
פתיתים בבצל שומר ועגבניות ו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:30
גראטן בטטות ותפו"א עם גבינה ו--- זברה
6/11/2008 10:43
פתיתים בכרישה ופרגו--- -- מרילין  
6/11/2008 12:30



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן