...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טהדיג- ה- אורז הפרסיו--- זברה 6/11/2008 09:16

ה-אורז הפרסי,עם השיגבה השרופה למטה.בטח שאת מכירה.
הטהדיג זה השיכבה השרופה-שחומה,שכולם רבים עליה,עם תפוחי האדמה השחומים ושיכבת האורז הקצת שרופה.
יאמי!

והנה המתכון של אהרוני,והוא מדויק-

כוסות אורז בסמטי
3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
שליש כוס שמן (או חמישים גרם חמאה פלוס כף שמן)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט חוטי זעפרן

1 כוס זרשג*
3 כפות שמן או חמאה
מעט חוטי זעפרן
3 כפות מים
2 כפות סוכר
חצי כוס שבבי שקדים

*הזרשג הם סוג של גרגרי יער מיובשים. ניתן להשיג בחנויות תבלינים טובות בשווקים השונים.

ההכנה:

שוטפים את האורז היטב עד שהמים היוצאים מהמסננת צלולים. משרים את האורז במים עם שתי כפיות מלח למשך כחצי שעה. מסננים היטב.
ממלאים סיר במים. מוסיפים 3 כפיות מלח. כשהמים רותחים, מכניסים פנימה את האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-7-8 דקות, עד שהאורז חצי מבושל. מסננים את האורז היטב.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. ממליחים ומפלפלים אותן, ומפזרים עליהן מעט חוטי זעפרן.
שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מכנסים פנימה את תפוחי האדמה. מטגנים אותם בצד אחד עד שהם שחומים מעט ואז הופכים אותם ומטגנים שוב מצד שני עד שהם שחומים יפה. שימו לב: פרוסות תפוחי האדמה צריכות להיות צפופות וצמודות זו לזו.
משנעשו תפוחי האדמה שחומים משני הצדדים, מוסיפים את האורז: ראשית מוסיפים שכבה אחת בעובי של כ-2 ס"מ. את שכבת האורז הזו מהדקים היטב אל תחתית הסיר. מהדקים ומוודאים שנכנס מספיק אורז בין עיגולי תפוחי האדמה. זו תהיה שכבת הטה'ה דיג. מוסיפים את שאר האורז לסיר, מכסים ומוסיפים סביב סביב שליש כוס מים. לוקחים ידית עץ של כף, עושים איתה 4-5 "חורים" אנכיים האורז, עד התחתית (וזה יוצר מעין "ארובות" שמעלות אדים גם אל פני האורז). מכסים ואוטמים במגבת מטבח (וזה בכלל מראה חינני ונותן הרגשת סיפוק משונה...) ממתינים 5 דקות ומנמיכים את האש לחום נמוך מאד. מבשלים כשעה. כן. שעה שלמה (ואש קטנה ביותר כזכור). בזמן הזה אמור להווצר הקרום הנכסף בתחתית והאורז מתאדה לו עדנות מעליו.

כ-10 דקות לפני סיום הבישול מכינים את הזרשג:
שמים מחבת על האש מוסיפים את השמן או חמאה ומטגנים תוך ערבוב את הגרגירים האדומים והזעפרן. אחרי כ-3-4 דקות הם נעשים שקופים מעט ומבריקים. מוסיפים את השקדים מערבבים דקה ואז מוסיפים את הסוכר והמים ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שהסוכר נמס לגמרי והכל נעשה מבריק ומזוגג.
משהאורז מוכן מוציאים את האורז לצלחת: שכבה של אורז ועליה שכבה של זרשג, ככה שלוש פעמים כשהשכבה העליונה היא של זרשג עם שקדים. משהו. הטה'ה דיג עדיין ממתין בסיר.
מוציאים את הטה'ה דיג מהסיר. מנסים- וזה לא פשוט-להוציא את העסק בשלמותו. בשביל היופי, האתגר והסיפוק. אם לא יוצא שלם-לא נורא (ואם רואים שהוא עדיים לא שחום ואחיד דיו, ממשיכים לטגן, על אש קצת גבוהה יותר עד שיטוגן ויסודר העינין באופן מושלם). עושים זאת על ידי הפיכתו של הסיר אל צלחת הגשה נפרדת.
מקור-ישראל אהרוני
.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ל: תוספות חמות למנה עיקרית ......ו--- איה6/11/2008 04:44
אורז עם נענע ושקדים קלויים ו--- איה
6/11/2008 04:48
ארטישוק ירושלמי מבושל בפפריקה וכורכום ו--- איה
6/11/2008 04:51
בטטה ברוזמרין וירקות בקשיו וסויה ו--- איה
6/11/2008 04:53
בטטה/ תפו"א במיונז ועשבי תיבול. ו--- איה
6/11/2008 04:55
גרטן תרד, גבינות ותפוחי אדמה ו--- איה
6/11/2008 04:58
פירה בטטה ואפונה ירוקה ו--- איה
6/11/2008 05:12
קינואה בסגנון אביבי ו--- פלפלית
6/11/2008 08:31
אורז זעפרן עם דומדמניות ושקדים ו--- פלפלית
6/11/2008 08:36
נודלס בטעם בוטנים ו--- פלפלית
6/11/2008 08:37
אוש קצ'ירי - תבשיל עדשים ואורז ו--- פלפלית
6/11/2008 08:40
אורז עם גזר שקדים וצימוקים - מסעדת סנדרו--- פלפלית
6/11/2008 08:42
דאל מקאני (תבשיל עדשים ושעועית אדומה)ו--- פלפלית
6/11/2008 08:43
ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחיםו--- פלפלית
6/11/2008 08:44
בריאני ירקות - תבשיל אורז בנוסח ראג'יסטאןו--- פלפלית
6/11/2008 08:46
כוסמת עם פטריות יער ומנגולד אדוםו--- פלפלית
6/11/2008 08:48
אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש ו--- פלפלית
6/11/2008 08:49
בטטות ברוטב כוסברה לימון - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:54
פסטה עם אבוקדו וגבינת עיזיםו--- הדר
6/11/2008 08:54
ברוקולי מוקפץ ברוטב תפוז לימון - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:55
אורז עם צ'ופריםו--- הדר
6/11/2008 08:56
ירקות מוקפציםו--- הדר
6/11/2008 08:57
אריטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה - פסטוו--- פלפלית
6/11/2008 08:58
כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפליםו--- הדר
6/11/2008 08:59
סלט תפוחי אדמה ודבשו--- הדר
6/11/2008 09:00
מצאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
6/11/2008 09:07
אורז חגיגיו--- זברה
6/11/2008 09:08
אורז שמונת האוצרותו--- זברה
6/11/2008 09:10
תפוחי אדמה שייק אנד בייקו--- זברה
6/11/2008 09:14
טהדיג- ה- אורז הפרסיו--- זברה « הודעה נוכחית
6/11/2008 09:16
ריזוטו קלאסי בסיסיו--- זברה
6/11/2008 09:19
בורגול מוקפץ עם תוספות והפתעותו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:27
אורז מוקפץ בסגנון סיניו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:32
אורז סיניו--- זברה
6/11/2008 09:32
קוסקוס ברימון ואגוזים מסוכריםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:37
קינואה בגזר, פטרוזיליה ושומשוםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:44
אורז עם אטריות מטוגנות(ארוז קון פילס פריטסו--- זברה
6/11/2008 09:46
פוטטוס של עזיתו--- זברה
6/11/2008 09:48
תפוחי אדמה צלויים בציפוי תבליניםו--- זברה
6/11/2008 09:54
מג'דרה פתיתיםו--- -- מרילין  
6/11/2008 09:55
תפוחי אדמה אפויים (קצת אחרת) של אוריתה - ו--- פלפלית
6/11/2008 09:58
פתיתים בהגשה מעוצבת - ו--- פלפלית
6/11/2008 10:01
אורז בקוקוס, גזר וקאריו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:02
בטטה וורה-קציצות תפו"א הודיותו--- זברה
6/11/2008 10:05
תפוחי אדמה קטנה במחבטו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:10
פוטטו צ'יפס מאת: מורן - שיתוף מתכונים ו--- פלפלית
6/11/2008 10:15
קוגל תפוחי אדמהו--- זברה
6/11/2008 10:16
פוטטו לילדים - עכבר העיר ו--- פלפלית
6/11/2008 10:21
קוגל תפוחי אדמה - משה מחולוןו--- פלפלית
6/11/2008 10:29
פתיתים בבצל שומר ועגבניות ו--- -- מרילין  
6/11/2008 10:30
גראטן בטטות ותפו"א עם גבינה ו--- זברה
6/11/2008 10:43
פתיתים בכרישה ופרגו--- -- מרילין  
6/11/2008 12:30



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן