...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תבשיל קדירה - עוף וגריסים ו--- פלפלית   29/10/2008 08:52



תבשיל קדירה [בתמונה - התבשיל המוכן]

המצרכים

חלקי עוף [השתמשתי בירכיים]
3 בצלים גדולים - חתוכים לשמיניות
3 שורשי פטרוזיליה- חתוכים לקטעים
2 ראשי סלרי, וכמה ענפים - חתוכים לקוביות בגודל בינוני
ראש שום,מפורק לשיניים, עם הקליפה
4-5 גזרים - חתוכים לגלילים
שזיפים ותמרים מיובשים, כ 8 יחידות מכל סוג [בערך]
1 כף א. מרק עוף/בשר.
[הוספתי גם כמה יח' של רגל עגל - לא חובה.]

11/2 , כוסות גריסי פנינה [אפשר להחליף לחיטה]

תבלינים.... כל הרכב שאוהבים.

ההכנה.

מתבלים[בכל תערובת שאוהבים, עם מעט שמן [כ 2 כפות] את חלקי
העוף,ומניחים למנוחה קצרה. כ חצי שעה.

מניחים בקדירה, את גריסי הפנינה/חיטה.
מוסיפים 11/2 כוסות ציר מרק או ציר ממים ואבקת מרק ,על כל כוס של גריסים.

מוסיפים את הירקות והשורשים ומתבלים .

מעבירים את חלקי העוף והבצל, להשחמה מהירה, בגריל
שיהיו שחומים מכל הצדדים.[או השחמה במחבת, עם מעט מאוד שמן]

מניחים את חלקי העוף המושחמים,בקדירה, ומפזרים ביניהם את
השזיפים והתמרים.

מעבירים לתנור, לאפיה ממושכת.
בתחילה, מכוונים לדרגת חום גבוהה, עד לרתיחת התכולה.
מנמיכים את דרגת החום, ל 100 מעלות.
הקדירה מוכנה, לאחר כ 6-7 שעות.
[למוכנות לאחר זמן קצר יותר - מעלים לדרגת חום של 130 מעלות]

ככלל, בתבשילי קדירה, אפשר להוסיף או לגרוע, כיד הדמיון,.
ניתן להוסיף, מעט רסק עגבניות,
להמיר חלק מהנוזלים, ממים, ליין.
להוסיף כמה תפו"א,ו/או קישקע.

בתיאבון


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מַתכּוֹנִים - ליום רביעי...................ו--- איה29/10/2008 02:30
תבשיל קדירה - עוף וגריסים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
29/10/2008 08:52
הקדירה לפני כניסתה לתנור ו--- פלפלית  
29/10/2008 08:57
מיקום הקדירה בתנור ו--- פלפלית  
29/10/2008 09:01
לחם מקמח כוסמין ללא שמרים - "מטעמים"ו--- פלפלית
29/10/2008 09:14
לחם כוסמין מלא - סמדר זורע-ברמק, וואלה! ו--- פלפלית
29/10/2008 09:16
טארט ריבת בצל וגבינת עזים - רות סירקיסו--- פלפלית
29/10/2008 09:21
תפוחי אדמה אפויים (קצת אחרת)ו--- אורית(ה)  
29/10/2008 15:00
מרק תפוחי-אדמה ופטריות - פיליס גלזר ו--- שומית
29/10/2008 16:52
פאי שוקולד לרמאים - באדיבות "על השולחן"ו--- איה ו.
29/10/2008 21:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן