...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מנזלה- תבשיל חצילים וחומוס נהדרו--- זברה 29/10/2008 06:21

את מתכון התבשיל הזה ראיתי לראשונה ב"לאשה",הכנתי ויצא נהדר.
את הגירסה של עירית מפורום אוכל ויינט,אהבתי יותר,ואותה אני מביאה לכם.חובה לנסות!!
התבשיל הוא טבריני מסורתי.
ולמתכון-
2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות לילה, לקלף , לשטוף לשבשל בסיר עם מים כ- 1/2 שעה (עד שיתרככו).
ל א לשפוך את מי הבישול של החומוסים

2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כס"מ, לפזר על הפרוסות מלח גם, להשהות 1/2 שעה.
לשטוף את המלח, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם.

3 בצלים גדולים - לחתוך ל-1/2, לפרוס ולטגן עד הזהבה.

הבישול:

להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים,
מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים
מעל לפזר את הבטל המטוגן
ואחרון- שכבת חצילים נוספת.
להוסיף למי הבישול של החומוסים תבלינים כמו: אבקת מרק עוף(אפשר בטעם עוף כדי שיהיה פרווה) פלפל שחור, כמון, בהרט.. ולשפוך מעל כל השכבות עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב.

לשים מכסה פנימי (אני שמה צלחת גדולה) על החצילים כדי שלא יצופו במהלך הבישול
ומעל הסיר את המכסה שלו...

לבשל כשעתיים על אש קטנה..

ו ל ט ר ו ף (בזהירות יענק'ל שלא ישרוף לך את הלשון)

הערות: אפשר גם לשים בתנור - לא ניסיתי
צריך לנסות גם בלי לקלף את החומוסים - עבודה מעצבנת ומטרידה משהו..

מקור-עירית מפורום אוכל של ynet.

אופציה-להוסיף שוקי עוף לתבשיל,לאחר שהוזהבו מעט בשמן.יאמי!.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - לתבשילי קדירה ו--- פלפלית28/10/2008 08:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
אוסבוקו טלה ביין ועדשים - חנוך בר שלוםו--- פלפלית
28/10/2008 08:49
קדירת אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין אדום ו--- פלפלית
28/10/2008 08:50
קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי ו--- פלפלית
28/10/2008 08:53
קסולה [קדירה] בנוסח טולוז - בני סיידא ו--- פלפלית
28/10/2008 08:55
קדירת עוף לימון וזיתים - בני סיידאו--- פלפלית
28/10/2008 08:57
קדירת בשר ושעועית - דליה פן-לרנרו--- פלפלית
28/10/2008 08:59
ספסופיי- תבשיל ירקות ונקניקיות בנוסח יווניו--- פלפלית
28/10/2008 09:02
קדירת בשר ועוף עם בטטה ולימון פרסי - דורעםו--- פלפלית
28/10/2008 09:05
קדרת בקר בסיידר תפוחים - רועי רונן ו--- פלפלית
28/10/2008 09:07
סופריטו בקר ועוף עם תפוחי אדמה -רות אוליברו--- פלפלית
28/10/2008 09:10
עוף בקדרה עם שום אגסים ומשמשים מיובשים-רותו--- פלפלית
28/10/2008 09:13
קדירת עוף וחבושים - אלינוער רבין ו--- פלפלית
28/10/2008 09:15
ביף בורגיניון - אנה וגנרו--- פלפלית
28/10/2008 10:04
עוף עם פלפלים ממולאים וארטישוק - שף ג'ון ו--- פלפלית
28/10/2008 10:17
גולש הונגרי ו--- -- מרילין  
28/10/2008 15:00
קדירת עוף אורז וירקות,פשוט וטעים!!! מטליוןו--- חנה
28/10/2008 15:57
גולש הודו בשזיפים ורכז רימונים / אורית(ה)ו--- -- מרילין  
28/10/2008 16:09
אוסובוקו עם פירות יבשים וייןו--- איה
28/10/2008 17:15
אוסובוקו אמיתיו--- איה
28/10/2008 17:17
תבשיל קדירה של סוגי בשרים וחלקי פנים, בניחוח אניס ו--- פלפלית
28/10/2008 17:26
טאג’ין כבש עם זעפרן - רון (שפאץ) כהן ו--- פלפלית
28/10/2008 17:32
אסטופד פרובנסאל - תבשיל קדירה מדרום צרפתו--- איה
28/10/2008 17:36
תבשיל תפו"א שעועית ועוף ו--- אירה  
28/10/2008 17:38
תבשיל תפו"א עם שעועית ונקנקיה ו--- אירה  
28/10/2008 17:39
זנב שור, חומוס וראשי שום בקדירהו--- איה
28/10/2008 17:44
קדירת עוף משכרתו--- איה
28/10/2008 17:48
קדירת בשר חורפית / רפי אהרונוביץו--- לאה.ק
28/10/2008 17:53
קדירת בשר בחבושים ופירות יבשים/רבקה רפאליו--- לאה.ק
28/10/2008 17:57
צ'ילי קון קרנה מהירו--- זברה
29/10/2008 06:13
טאג'ין טלה עם בצל ואגוזיםו--- זברה
29/10/2008 06:14
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:17
תבשיל דגים עם חומוס ומנגולדו--- זברה
29/10/2008 06:20
מנזלה- תבשיל חצילים וחומוס נהדרו--- זברה « הודעה נוכחית
29/10/2008 06:21
תבשיל כדורי בשר וכרפס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:22
סופריטו- תבשיל בשר ותפו"א מטוגניםו--- זברה
29/10/2008 06:24
ספיחה- תבשיל עגבניות וחציליםו--- זברה
29/10/2008 06:25
סטיפאדו- תבשיל עגל ובצלים יווניו--- זברה
29/10/2008 06:29
גונדי סרקה שירה- קציצות ברוטב חמוץ מתוקו--- זברה
29/10/2008 06:35
וביחה עוף ואפונה טריפוליטאיו--- זברה
29/10/2008 06:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן