...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קדירת בשר חורפית / רפי אהרונוביץו--- לאה.ק 28/10/2008 17:53

המצרכים:

יום חורפי סוער במיוחד
2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות (שריר, פולייקה, אווזית או תערובת אחרת לפי בחירתכם)
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
4 בצלים בינוניים חתוכים ל-4
1 בצל בינוני ו-4 שיני ציפורן שנעוצות בו (פטנט ישן שעובד עדיין)
½ כוס שמן זית
2 ראשי שום שלמים חצויים
1 שורש סלרי גדול ו-2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
4 גזרים חתוכים לפלחים
1 שקית פטריות יער יבשות
½ 1 כוסות מרק בשר סמיך (רצוי ציר מעצמות)
1 בקבוק יין אדום יבש
5 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור
4 עצמות ברך
1 כף דבש
1 פלפל צ’ילי חריף
אופן ההכנה:
§ בכלי ברזל כבד נשחים היטב את הבשר בשמן זית מכל הצדדים ונוסיף את הבשר המעושן.
§ לאחר כמה דקות נוסיף את השום הבצל ושאר הירקות. נוסיף את הפטריות, שהושרו כ-20 דקות בחצי כוס מים רותחים ונוסיף גם את המים. ניצוק את היין, המרק, הדבש והפלפל, נביא לרתיחה, נטעם ונשפר את התיבול (הנוזלים צריכים לכסות כמעט את הבשר והירקות).
§ ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה מאוד כשעתיים וחצי, או לחלופין נכניס לתנור ב-130 מעלות ל-3 שעות.
§ נבדוק את התבשיל לקראת סוף הבישול. אם יש בו נוזלים רבים מדי נסיר את המכסה לאידוי.
עוד כמה דברים שקדרות אוהבות:
א. החלפת היין בבירה
ב. קימוח הבשר אוטם אותו ומוסיף סמיכות לרוטב
ג. פירות יבשים מוסיפים מתיקות וסמיכות
ד. כלי ברזל כבד (אחד כזה שמסתכלים עליו וכבר בא לבשל)
ה. בישול בחום נמוך והרבה זמן. אפשר להוריד את החום ל-110 מעלות ולבשל כ-5 שעות.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - לתבשילי קדירה ו--- פלפלית28/10/2008 08:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
אוסבוקו טלה ביין ועדשים - חנוך בר שלוםו--- פלפלית
28/10/2008 08:49
קדירת אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין אדום ו--- פלפלית
28/10/2008 08:50
קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי ו--- פלפלית
28/10/2008 08:53
קסולה [קדירה] בנוסח טולוז - בני סיידא ו--- פלפלית
28/10/2008 08:55
קדירת עוף לימון וזיתים - בני סיידאו--- פלפלית
28/10/2008 08:57
קדירת בשר ושעועית - דליה פן-לרנרו--- פלפלית
28/10/2008 08:59
ספסופיי- תבשיל ירקות ונקניקיות בנוסח יווניו--- פלפלית
28/10/2008 09:02
קדירת בשר ועוף עם בטטה ולימון פרסי - דורעםו--- פלפלית
28/10/2008 09:05
קדרת בקר בסיידר תפוחים - רועי רונן ו--- פלפלית
28/10/2008 09:07
סופריטו בקר ועוף עם תפוחי אדמה -רות אוליברו--- פלפלית
28/10/2008 09:10
עוף בקדרה עם שום אגסים ומשמשים מיובשים-רותו--- פלפלית
28/10/2008 09:13
קדירת עוף וחבושים - אלינוער רבין ו--- פלפלית
28/10/2008 09:15
ביף בורגיניון - אנה וגנרו--- פלפלית
28/10/2008 10:04
עוף עם פלפלים ממולאים וארטישוק - שף ג'ון ו--- פלפלית
28/10/2008 10:17
גולש הונגרי ו--- -- מרילין  
28/10/2008 15:00
קדירת עוף אורז וירקות,פשוט וטעים!!! מטליוןו--- חנה
28/10/2008 15:57
גולש הודו בשזיפים ורכז רימונים / אורית(ה)ו--- -- מרילין  
28/10/2008 16:09
אוסובוקו עם פירות יבשים וייןו--- איה
28/10/2008 17:15
אוסובוקו אמיתיו--- איה
28/10/2008 17:17
תבשיל קדירה של סוגי בשרים וחלקי פנים, בניחוח אניס ו--- פלפלית
28/10/2008 17:26
טאג’ין כבש עם זעפרן - רון (שפאץ) כהן ו--- פלפלית
28/10/2008 17:32
אסטופד פרובנסאל - תבשיל קדירה מדרום צרפתו--- איה
28/10/2008 17:36
תבשיל תפו"א שעועית ועוף ו--- אירה  
28/10/2008 17:38
תבשיל תפו"א עם שעועית ונקנקיה ו--- אירה  
28/10/2008 17:39
זנב שור, חומוס וראשי שום בקדירהו--- איה
28/10/2008 17:44
קדירת עוף משכרתו--- איה
28/10/2008 17:48
קדירת בשר חורפית / רפי אהרונוביץו--- לאה.ק « הודעה נוכחית
28/10/2008 17:53
קדירת בשר בחבושים ופירות יבשים/רבקה רפאליו--- לאה.ק
28/10/2008 17:57
צ'ילי קון קרנה מהירו--- זברה
29/10/2008 06:13
טאג'ין טלה עם בצל ואגוזיםו--- זברה
29/10/2008 06:14
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:17
תבשיל דגים עם חומוס ומנגולדו--- זברה
29/10/2008 06:20
מנזלה- תבשיל חצילים וחומוס נהדרו--- זברה
29/10/2008 06:21
תבשיל כדורי בשר וכרפס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:22
סופריטו- תבשיל בשר ותפו"א מטוגניםו--- זברה
29/10/2008 06:24
ספיחה- תבשיל עגבניות וחציליםו--- זברה
29/10/2008 06:25
סטיפאדו- תבשיל עגל ובצלים יווניו--- זברה
29/10/2008 06:29
גונדי סרקה שירה- קציצות ברוטב חמוץ מתוקו--- זברה
29/10/2008 06:35
וביחה עוף ואפונה טריפוליטאיו--- זברה
29/10/2008 06:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן