...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק גריסי פנינה - ישראל אהרוני ושאול אברוןו--- פלפלית 28/10/2008 10:32


מתוך הספר: "בישול איטלקי",ישראל אהרוני ושאול אברון - על השולחן

מצרכים

300 גרם שעועית (רצוי מנומרת)
1/2 כוס שמן זית 1
בצל גדול, קצוץ דק 1
גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
2 עד 4 שיני שום, קצוצות
1 מקל קינמון
5 עלי מרווה טריים
4 עגבניות קצוצות
4 כוסות מרק צח או מים
300 גרם גריסי פנינה, שטופים היטב
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה
1. משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה.

2. מבשלים את השעועית עם 5 כוסות מים על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהיא רכה.

3. מחממים בסיר את שמן הזית, ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי על אש קטנה כ-10 דקות. מוסיפים את השום, הקינמון, עלי המרווה והעגבניות, ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש.

4. שמים את השעועית במעבד מזון עם להב המתכת, מוסיפים את תוכן הסיר ומרסקים למחית חלקה. מחזירים לסיר, ומוסיפים את המרק או המים.

5. מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.

6. מרק זה סמיך מאוד, ויש להגישו חם אך לא רותח, עם הרבה שמן זית משובח המטופטף מעל ועם לחם כפרי.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- איה28/10/2008 04:23
דג אפוי בתנורו--- איה  
28/10/2008 04:32
עוגיות ונסהו--- איה  
28/10/2008 04:34
ספגטי כרובית אלה אוליו - שף ג'ון ארה"ב. ו--- פלפלית
28/10/2008 09:52
מדליוני הליבוט על פירה שעועית - שף ג’ון ארו--- פלפלית
28/10/2008 09:55
מתאבן טונה ומנגו - שף ג'ון ארה"ב. ו--- פלפלית
28/10/2008 09:57
פירה תפוחי אדמה מושלם - שף ג'ון ארה"בו--- פלפלית
28/10/2008 10:08
מיונז ביתי - שף ג'ון ארה"ב.ו--- פלפלית
28/10/2008 10:21
מטבל גבינות עם תרד וארטישוק - שף קיט סנואוו--- פלפלית
28/10/2008 10:25
מרק גריסי פנינה - ישראל אהרוני ושאול אברוןו--- פלפלית « הודעה נוכחית
28/10/2008 10:32
לחם שאור ו--- יפנית  
28/10/2008 13:35
לחם פרוס ו--- יפנית  
28/10/2008 15:55
עוגת "זברה" ו--- אירה  
28/10/2008 17:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן