...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קסולה [קדירה] בנוסח טולוז - בני סיידא ו--- פלפלית 28/10/2008 08:55


תבשיל שעועית, עגבניות, בשרים, נקניקים ובשרים מעושנים, עם ציפוי שחום של פירורי לחם מתובלים בשמן זית.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

3 כוסות שעועית לבנה מושרית במים למשך לילה ומסוננת
4 עלי דפנה
1 בצל חצוי
צרור קשור בחוט עשבי תיבול פטרוזיליה, טימין ושמיר
כוס שמן או שומן אווז מומס
4 בצלים קצוצים דק
2 גזרים פרוסים
750 גרם בשר טלה או בקר, חתוכים לקוביות
500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות
6 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
6 עגבניות קלופות וקצוצות
300 גרם חזה אווז מעושן פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
300 גרם נקניקיות עבות, חתוכות לקטעים
1 שוק אווז מעושנת
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את השעועית, עלי הדפנה, הבצל ועשבי התיבול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים, עד שהשעועית רכה ורוב הנוזלים נספגו. מוציאים מהסיר את עשבי התיבול, הבצל ועלי דפנה.
2. בסיר אחר מחממים כחצי כוס מהשמן או שומן אווז. מוסיפים שני בצלים, את הגזרים, את שני סוגי הבשר ו 3 שיני השום. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את היין וכוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר רך.

3. מחממים במחבת כ 3 כפות משארית השמן. מוסיפים את הבצל והשום שנותרו ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות.

4. מערבבים את תכולת המחבת עם השעועית ומתבלים במלח ובפלפל.

5. מחממים במחבת אחרת כ- 2 כפות שמן ומטגנים את חזה האווז המעושן והנקניקיות.

6. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) .

7. שמים בקדירה חסינת חום מחצית מהשעועית, ומעליה את הבשרים, הנקניקיות ושוק האווז, יחד עם הרוטב בו התבשל הבשר. מכסים בשעועית שנותרה.

8. מערבבים את פירורי הלחם, השמן והפטרוזיליה ומפזרים מעל התבשיל.

9. מכסים את הקדרה ואופים כשעה וחצי. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד שהציפוי משחים. מגישים חם.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - לתבשילי קדירה ו--- פלפלית28/10/2008 08:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
אוסבוקו טלה ביין ועדשים - חנוך בר שלוםו--- פלפלית
28/10/2008 08:49
קדירת אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין אדום ו--- פלפלית
28/10/2008 08:50
קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי ו--- פלפלית
28/10/2008 08:53
קסולה [קדירה] בנוסח טולוז - בני סיידא ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
28/10/2008 08:55
קדירת עוף לימון וזיתים - בני סיידאו--- פלפלית
28/10/2008 08:57
קדירת בשר ושעועית - דליה פן-לרנרו--- פלפלית
28/10/2008 08:59
ספסופיי- תבשיל ירקות ונקניקיות בנוסח יווניו--- פלפלית
28/10/2008 09:02
קדירת בשר ועוף עם בטטה ולימון פרסי - דורעםו--- פלפלית
28/10/2008 09:05
קדרת בקר בסיידר תפוחים - רועי רונן ו--- פלפלית
28/10/2008 09:07
סופריטו בקר ועוף עם תפוחי אדמה -רות אוליברו--- פלפלית
28/10/2008 09:10
עוף בקדרה עם שום אגסים ומשמשים מיובשים-רותו--- פלפלית
28/10/2008 09:13
קדירת עוף וחבושים - אלינוער רבין ו--- פלפלית
28/10/2008 09:15
ביף בורגיניון - אנה וגנרו--- פלפלית
28/10/2008 10:04
עוף עם פלפלים ממולאים וארטישוק - שף ג'ון ו--- פלפלית
28/10/2008 10:17
גולש הונגרי ו--- -- מרילין  
28/10/2008 15:00
קדירת עוף אורז וירקות,פשוט וטעים!!! מטליוןו--- חנה
28/10/2008 15:57
גולש הודו בשזיפים ורכז רימונים / אורית(ה)ו--- -- מרילין  
28/10/2008 16:09
אוסובוקו עם פירות יבשים וייןו--- איה
28/10/2008 17:15
אוסובוקו אמיתיו--- איה
28/10/2008 17:17
תבשיל קדירה של סוגי בשרים וחלקי פנים, בניחוח אניס ו--- פלפלית
28/10/2008 17:26
טאג’ין כבש עם זעפרן - רון (שפאץ) כהן ו--- פלפלית
28/10/2008 17:32
אסטופד פרובנסאל - תבשיל קדירה מדרום צרפתו--- איה
28/10/2008 17:36
תבשיל תפו"א שעועית ועוף ו--- אירה  
28/10/2008 17:38
תבשיל תפו"א עם שעועית ונקנקיה ו--- אירה  
28/10/2008 17:39
זנב שור, חומוס וראשי שום בקדירהו--- איה
28/10/2008 17:44
קדירת עוף משכרתו--- איה
28/10/2008 17:48
קדירת בשר חורפית / רפי אהרונוביץו--- לאה.ק
28/10/2008 17:53
קדירת בשר בחבושים ופירות יבשים/רבקה רפאליו--- לאה.ק
28/10/2008 17:57
צ'ילי קון קרנה מהירו--- זברה
29/10/2008 06:13
טאג'ין טלה עם בצל ואגוזיםו--- זברה
29/10/2008 06:14
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
טאג'ין טלה בנוסח טוניסו--- זברה
29/10/2008 06:15
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:17
תבשיל דגים עם חומוס ומנגולדו--- זברה
29/10/2008 06:20
מנזלה- תבשיל חצילים וחומוס נהדרו--- זברה
29/10/2008 06:21
תבשיל כדורי בשר וכרפס מרוקאיו--- זברה
29/10/2008 06:22
סופריטו- תבשיל בשר ותפו"א מטוגניםו--- זברה
29/10/2008 06:24
ספיחה- תבשיל עגבניות וחציליםו--- זברה
29/10/2008 06:25
סטיפאדו- תבשיל עגל ובצלים יווניו--- זברה
29/10/2008 06:29
גונדי סרקה שירה- קציצות ברוטב חמוץ מתוקו--- זברה
29/10/2008 06:35
וביחה עוף ואפונה טריפוליטאיו--- זברה
29/10/2008 06:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן