...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
איה גולן-מעצבת אתרים לאינטרנט







הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  

תוכן ההודעה

קומפוט מתובל של שלום קדושו--- זהבה ש 19/11/2010 13:04

מתכון לקומפוט מתובל של שלום קדוש

קובי אריאלי ושף שלום קדוש מכינים קומפוט, כלומר, פירות העונה מבושלים ביין אדום, דבש ותבלינים ארומטיים. לא רק לאשכנזים




כמות: 4-6 מנות



החומרים:
2 תפוחי עץ גרנד מקולפים
2 אגסים מקולפים (אפשר אפרסקים, ענבים או נקטרינות בקיץ)
4 שזיפים אדומים
2 אפרסקים (בעונה)
הערה: לא חייבים להשתמש בכל סוגי הפירות, ניתן להוסיף סוגי פירות אחרים כגון תאנים, משמשים, אפרסקים, נקטרינות או ענבים ללא חרצנים



2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
100 גרם דבש
100 גרם סוכר
4 גרגירים של פלפל שחור
2 יחידות ציפורן
1 מקל קינמון
4 תרמילי הל
2 כוכבי אניס
רצועה ארוכה של קליפת תפוז
רצועה ארוכה של קליפת לימון
מיץ מתפוז אחד
2 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
1. שמים בתוך סיר את הדבש, הסוכר, את כל התבלינים, את המים ואת היין האדום. מערבבים ומביאים לרתיחה כ- 10 דקות.
2. לאחר הרתיחה מכבים ונותנים לזה לנוח 10 דקות.
3. אם רוצים מסננים מהתבלינים. מחזירים את הנוזל לסיר, מוסיפים את האגסים ותפוחי העץ ואת מיץ התפוזים, ומבשלים כ-5-6 דקות, עד שהאגסים חצי מבושלים.
4. מוסיפים את יתר הפירות ומבשלים יחד לעוד כ-5 דקות. בודקים שהפירות מוכנים (כמעט רכים). מורידים מהאש, בודקים את הטעם (אם יש צורך מוסיפים קצת מיץ לימון טרי). נותנים להתקרר ושומרים בקירור (ניתן להכין יום מראש).
5. בתוך צלחת עמוקה אישית או בכוס מסדרים את הפירות בצורה יפה, מוסיפים קצת מהסירופ שבו בישלנו את הפירות, מוסיפים כדור גלידת וניל או רוזמרין (לא הכרחי) ומגישים.
הערה: ניתן להגיש את הקומפוט חם, או קר מאוד.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי.................ו--- אורית(ה)19/11/2010 06:59

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק גזר בארומת קוקוסו--- איה  
19/11/2010 12:49
בריושים במלית בטטות ורוקפור ו--- איה  
19/11/2010 12:59
לצלי כתף טלה עם תבשיל בורגול וירקות ו--- זהבה ש
19/11/2010 12:59
קומפוט מתובל של שלום קדושו--- זהבה ש « הודעה נוכחית
19/11/2010 13:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן