...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית 27/10/2008 08:47

מי שלא מסתפק בשליש קילו שוקולד שבעוגה, מוזמן להוסיף ציפוי שוקולד עשיר, שמקרב את הכמות לאזור החצי קילו (וכן, את החצי קילו הזה תמצאו אחר כך במקום אחר. את הבעיה הזאת עוד לא פתרנו)
מאת: עומר זרניצקי, על השולחן

מצרכים

340 גרם שוקולד מריר קצוץ
5 ביצים
100 גרם סוכר
125 מ"ל מים
190 גרם סוכר
225 גרם חמאה

לציפוי גנאש (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה





מצרכים
340 גרם שוקולד מריר קצוץ
5 ביצים
100 גרם סוכר
125 מ"ל מים
190 גרם סוכר
225 גרם חמאה

לציפוי גנאש (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
1. מכינים את הנמסיס: מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה.

3. במקביל מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית, לקבלת סירופ. כשהסירופ רותח, יוצקים אותו על השוקולד. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. מנמיכים את מהירות ההקצפה, ויוצקים את תערובת השוקולד החמימה לקצף הביצים. מפסיקים להקציף מיד כשהתערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את התבנית בתבנית גדולה יותר מלאה במים רותחים ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ומאמבט המים ומצננים. מעבירים למקרר ל-12 שעות לפני ההגשה.

6. מכינים ציפוי גנאש: מקררים את העוגה במקרר לפחות שעתיים.

7. מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד שהוא נמס והתערובת חלקה. מצננים מעט. יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר להמשך צינון. לפני ההגשה פורסים למשולשים ומגישים. אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל. טיפ: ב-10 הדקות האחרונות של האפייה מומלץ לפתוח מעט את התנור, כדי לאפשר לעוגה להתייבש מעט.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/10/2008 03:35
ביתי ומשפחתי לאפונה ותפוחי אדמהו--- שונט  
27/10/2008 07:16
עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:17
עלי גפן ממולאים [פרווה] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:18
עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית
27/10/2008 08:21
עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית
27/10/2008 08:29
עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית
27/10/2008 08:32
נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/10/2008 08:47
עלי גפן ממולאים ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:25
עלי גפן בזמן הבישול ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:27
סלט יווני ו--- יפנית  
27/10/2008 09:38
כנפי - עוף לא מתוקים - פיקנטיםו--- שומית
27/10/2008 09:48
בצק בסיסי לפיצהו--- שאנל 5
27/10/2008 13:23
עוגת פרורים עם גבינה - ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:34
עוגת פרורים עם גבינה - מנה חמימה - בהגשה ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן