...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית 27/10/2008 08:32


עלי גפן ממולאים - צמחוניים ובשריים
מתכון באדיבות רשת "דאליה"



המרכיבים (כ-40 עלים):

עלי גפן מוחמצים (ניתן להשיג במעדניות. צנצנת שמשקלה 650 גרם תכיל כ-50 עלים)

3 כוסות מרק עף צח או מים

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

למלית בשרית:

3 כוסות אורז מבושל (לאחר הבישול)

300 גרם צוואר כבש טחון

1/2 כוס צנוברים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

למלית צמחונית (כ-40 עלים):

3 כוסות אורז מבושל (לאחר הבישול)

1/2 כוס צנוברים

מלח ופלפל לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית



אופן ההכנה:
המלית הבשרית: מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. מטגנים את הצנוברים על להבה נמוכה, עד שהם מזהיבים קלות. נזהרים לא לשרוף. מורידים את המחבת מהלהבה, מוציאים את הצנוברים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה גדולה.

מחזירים את המחבת ללהבה ומטגנים את הבשר הקצוץ עד שהוא מבושל היטב. מפוררים אותו במזלג במהלך הטיגון כדי למנוע היווצרות גושים גדולים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה עם הצנוברים. מוסיפים את האורז המבושל והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ואת שמן זית ומערבבים היטב.

המלית הצמחונית: מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. מטגנים את הצנוברים על להבה נמוכה, עד שהם מזהיבים קלות. נזהרים לא לשרוף. מורידים את המחבת מהלהבה, מוציאים את הצנוברים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את האורז המבושל והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ואת שמן זית ומערבבים היטב.

מילוי עלי הגפן: מרתיחים מים בסיר ומניחים בהם את עלי הגפן המוחמצים. מפרידים את העלים אחד מהשני בעזרת כף ומשאירים במים כ-15 דקות.

מעבירים את העלים למסננת ושוטפים במים קרים. לאחר מכן, מייבשים את העלים על מגבת ומניחים כל עלה על משטח עבודה כשהצד עם העורקים פונה כלפי מעלה. מניחים במרכז כל עלה את המלית שנבחרה, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים, (כמו שמגלגלים סיגרים או אגרול). חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.

בישול עלי הגפן: מרפדים סיר שטוח בעלי גפן ועליהם מניחים את כל העלים הממולאים אחד ליד השני בצפיפות כשיוצרים שכבה אחת בלבד. מעל העלים יוצקים את המרק או המים ואת מיץ הלימון ושמן הזית.
מכסים את עלי הגפן בצלחת חסינת חום. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה. מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור, למשך כחצי שעה נוספת.

להגשה: מעבירים לצלחת ומזלפים מעל העלים שמן זית ומיץ לימון. אפשר להגיש חם או קר.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/10/2008 03:35
ביתי ומשפחתי לאפונה ותפוחי אדמהו--- שונט  
27/10/2008 07:16
עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:17
עלי גפן ממולאים [פרווה] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:18
עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית
27/10/2008 08:21
עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית
27/10/2008 08:29
עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/10/2008 08:32
נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית
27/10/2008 08:47
עלי גפן ממולאים ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:25
עלי גפן בזמן הבישול ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:27
סלט יווני ו--- יפנית  
27/10/2008 09:38
כנפי - עוף לא מתוקים - פיקנטיםו--- שומית
27/10/2008 09:48
בצק בסיסי לפיצהו--- שאנל 5
27/10/2008 13:23
עוגת פרורים עם גבינה - ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:34
עוגת פרורים עם גבינה - מנה חמימה - בהגשה ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן