...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית 27/10/2008 08:29


עלי גפן במלית בשר - רוטב אבגולמונו - רותי קינן.



החומרים:

כ-50 עלי גפן, או צנצנת עלי גפן משומרים שמשקלה 650 גרם

1 ק"ג בשר טחון (בקר, כבש או תערובת של שניהם)

1 בצל גדול, קצוץ דק

1/2 כוס אורז שטוף

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל

קורט קינמון



אופן ההכנה:

אם משתמשים בעלים במשומרים, חולטים אותם במים רותחים ומניחים בקערה ל-10 דקות כדי להיפטר מעודף המליחות. אם משתמשים בטריים, שוטפים אותם היטב.
מערבבים היטב את הבשר עם הבצל, האורז, עשבי התיבול וחצי מכמות שמן הזית. מתבלים במלח, פלפל וקינמון.

משטחים עלה גפן על משטח עבודה יבש וממלאים בשתי כפיות תערובת, אותה מניחים במרכז העלה. מגלגלים ומהדקים. אנחנו רוצים להגיע ל-50 עלים ממולאים. מניחים בסיר לא גדול שכבה של עלים לא ממולאים שתרפד היטב את התחתית. מסדרים מעליה את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בשתי שכבות. מכסים את עלי הגפן בצלחת חסינת אש שקוטרה קטן במעט מזה של הסיר, ועל הצלחת מניחים משקולת כבדה.
יוצקים על העלים שבסיר את השמן שנותר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות. מכבים את הלהבה וממתינים כ-10 דקות לפני שמגישים. אפשר להכין מראש ולחמם שנית לפני ההגשה. מגישים עם רוטב אבגולמונו.



רוטב אבגולמונו



החומרים:

1/2 1 כוסות מרק צח

1 כף עמילן תירס (קורנפלור)

3 ביצים

מיץ מ-1 לימון

מלח, פלפל לבן



אופן ההכנה:

מרתיחים את המרק. טורפים את עמילן התירס עם הביצים ומיץ הלימון לתערובת חלקה, ללא גושים.
יוצקים מצקת מלאה מהמרק הרותח לתערובת הביצים, ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת למרק הרותח ומבשלים על להבה נמוכה ביותר, תוך בחישה מתמדת רק עד שהרוטב מסמיך. אין להרתיח את הרוטב, כדי שלא יתגבש.
מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מיד על עלי הגפן הממולאים.



טיפים:

אם עלי הגפן קטנים או קרועים, אפשר להשתמש בשניים כדי שישלימו זה את זה. מניחים אותם זה על זה בחפיפה לא מלאה וממלאים במלית.
אם למרות הזהירות נוצרו גושים ברוטב האבגולמונו, אפשר פשוט להעבירו דרך מסננת דקה.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/10/2008 03:35
ביתי ומשפחתי לאפונה ותפוחי אדמהו--- שונט  
27/10/2008 07:16
עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:17
עלי גפן ממולאים [פרווה] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:18
עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית
27/10/2008 08:21
עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/10/2008 08:29
עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית
27/10/2008 08:32
נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית
27/10/2008 08:47
עלי גפן ממולאים ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:25
עלי גפן בזמן הבישול ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:27
סלט יווני ו--- יפנית  
27/10/2008 09:38
כנפי - עוף לא מתוקים - פיקנטיםו--- שומית
27/10/2008 09:48
בצק בסיסי לפיצהו--- שאנל 5
27/10/2008 13:23
עוגת פרורים עם גבינה - ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:34
עוגת פרורים עם גבינה - מנה חמימה - בהגשה ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן