...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית 27/10/2008 08:21



מרכיבים:

0.5 קילו עלי גפן - מאה עלים לפחות ואולי יותר

4 בצל - בינוני, קצוץ דק (רצוי אפילו מגורד על פומפייה)

1.5 כוס/ות אורז - גרגירים ארוכים (רצוי בסמטי)

1 צרור / חבילה שמיר - קצוץ דק

100 גרם צנובר

5 עגבנייה - שתי עגבניות קלופות ומרוסקות בפומפייה, ועוד שלוש עגבניות גדולות פרוסות דק

1 לימון

שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

המילוי:
בסיר גדול מחממים כוס שמן זית על אש בינונית ומטגנים בו את הבצל והצנוברים במשך כעשר דקות, תוך ערבוב, למניעת השחמת יתר. הבצל צריך להיות מטוגן קלות, שקוף-זהוב. מוסיפים את האורז וממשיכים בטיגון חמש דקות נוספות, תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מיץ מסונן של חצי לימון. מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול איטי תוך ערבוב כרבע שעה נוספת, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים ומניחים לתערובת להצטנן.

ההכנה:
מרפדים קרקעית של סיר בינוני בעלים קרועים ומיותרים.

ממלאים את עלי הגפן כמתואר ב"עץ המרכיבים".

מסדרים את העלים הממולאים בשכבות צפופות בסיר. בין שכבה אחת לשנייה מניחים שכבת ביניים של פרוסות עגבניות. מעל שכבת העלים האחרונה מניחים שכבת פרוסות עגבניות ושאריות עלים. יוצקים מיץ מסונן של חצי לימון, חצי כוס שמן זית ומים רותחים עד לכיסוי. מניחים מעל צלחת שתשמש כמשקולת. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים חצי שעה בסיר מכוסה. מסירים מהאש ומניחים לתבשיל להתקרר בסיר.

בתום התהליך יוצקים בזהירות את נוזלי הבישול לקערה. מניחים על הסיר צלחת הגשה גדולה והפוכה והופכים את תוכן הסיר אל הצלחת. מגישים את העלים עם רוטב יוגורט או רוטב ביצים. במקום הרוטב, או אפילו בנוסף לו, אפשר לצקת על העלים מיץ מסונן של לימון נוסף.

פטנט: ניתן להכפיל את כמות הבצל בלי לשנות את כמויות שאר המרכיבים. העלים יהיו מתקתקים יותר.

עוד פטנט: ניתן להחליף את השמיר בנענע או בתערובת של שניהם, או לייצר תערובת של פטרוזיליה-נענע-שמיר.

ועוד פטנט: ניתן להוסיף לתערובת המילוי שלוש-ארבע כפות צימוקים.









כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/10/2008 03:35
ביתי ומשפחתי לאפונה ותפוחי אדמהו--- שונט  
27/10/2008 07:16
עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:17
עלי גפן ממולאים [פרווה] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:18
עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/10/2008 08:21
עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית
27/10/2008 08:29
עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית
27/10/2008 08:32
נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית
27/10/2008 08:47
עלי גפן ממולאים ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:25
עלי גפן בזמן הבישול ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:27
סלט יווני ו--- יפנית  
27/10/2008 09:38
כנפי - עוף לא מתוקים - פיקנטיםו--- שומית
27/10/2008 09:48
בצק בסיסי לפיצהו--- שאנל 5
27/10/2008 13:23
עוגת פרורים עם גבינה - ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:34
עוגת פרורים עם גבינה - מנה חמימה - בהגשה ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן