...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית 27/10/2008 08:17



ב"צעירותי" היה לי תחביב, כל תחילת קיץ כשעלי הגפן טריים, צעירים ורעננים לעשות יום קטיף אחד בגינה של הוריי ולהעביר את אחה"צ במילוי עלי גפן (100, 200, 300!) אח"כ מקפיאים ויש לתקופה ארוכה....
אז ככה:
כמות קטנה של אורז - חצי מבושל
כמות בשר טחון פי 1 וחצי מהאורז
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
ואפשר להוסיף כפית, כפית וחצי רסק עגבניות
אפשר קצת אורגנו, או בזיליקום או מה שבא...

מערבבים את המרכיבים.
מניחים בסיר שכבת עלי גפן, עליהם שמים את עלי הגפן בצורה דיי צפופה (גם קיפול העלים צריך להיות דיי הדוק! - האורז חצי מבושל והבשר מצטמק!) שכבות שכבות עד שהסיר מלא.
שמים את הסיר על אש קטנה. שמים למעלה 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או כף אחת וקופסא קטנה של עגבניות מרוסקות), מלח, פלפל, מיץ לימון (לפי הטעם- אני אוהבת את החמצמצות! אז אני שמה דיי הרבה)
שופכים מעל הכל 1 כוס מים (אם צריך אח"כ מוסיפים עוד) ומבשלים כ-45 דקות עד שעה. מדיי פעם יש לבדוק שהעלים לא מתייבשים ואם צריך להוסיף קצת מים. לטעום ולשפר טיבול....
נפלא כתוספת למנה עיקרית בארוחה חורפית... או סתם על אורז לבן עם המיץ של העלים.....




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/10/2008 03:35
ביתי ומשפחתי לאפונה ותפוחי אדמהו--- שונט  
27/10/2008 07:16
עלי גפן ממולאים [בשרי] - ורדו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/10/2008 08:17
עלי גפן ממולאים [פרווה] - ורדו--- פלפלית
27/10/2008 08:18
עלי גפן ממולאים - חיים כהן "מבשלים"ו--- פלפלית
27/10/2008 08:21
עלי גפן במילית בשר - ורוטב אבגולמונו - ו--- פלפלית
27/10/2008 08:29
עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי -צמחוני ובשריו--- פלפלית
27/10/2008 08:32
נמסיס שוקולד - עוגת שוקולד - עומר זרניצקי ו--- פלפלית
27/10/2008 08:47
עלי גפן ממולאים ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:25
עלי גפן בזמן הבישול ו--- -- מרילין  
27/10/2008 09:27
סלט יווני ו--- יפנית  
27/10/2008 09:38
כנפי - עוף לא מתוקים - פיקנטיםו--- שומית
27/10/2008 09:48
בצק בסיסי לפיצהו--- שאנל 5
27/10/2008 13:23
עוגת פרורים עם גבינה - ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:34
עוגת פרורים עם גבינה - מנה חמימה - בהגשה ו--- פלפלית  
27/10/2008 13:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן