...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בוואריה א לה מנגוו--- מָרילין   15/9/2010 05:41

וי וי וי כמה שזה טעים. השילוב בין המנגו, לקרמיות של בוואריה פשוט מושלם
המנגו מופיע פעמיים, פעם יחד עם הקצפת בתוך העוגה ופעם מעל, לחיזוק
הטעם ולגימור מושלם. מה שאני אוהבת בבוואריה הזו, זה שהנוכחות של
הג'לטין באה רק כדי לחזק את הקצפת על מנת שהבוואריה תיפרס בצורה נאה
והיא לא לתת לה מרקם צמיגי כלל וכלל. המרקם פשוט נפלא של קצפת מיוצבת
בטעם מנגו עשיר
~
להכנת הבסיס, יש כמה אפשרויות
אפשרות א': אפשר לאפות את הבסיס כעוגה וליצוק עליה את הקרם בוואריה
באפשרות זו הבסיס יהיה גבוה יחסית
אפשרות ב': אחרי האפיה לחצות את העוגה לרוחב. בחצי אחת משתמשים לבוואירה הנוכחית
ובחצי השני אפשר לשמור לשימוש אחר - הוא נשמר נפלא בהקפאה
כבסיס לעוגה אחרת או כבסיס לקינוחים כוסות רב שיכבתיים
אפשרות ג': זו האופציה המועדפת עלי - ליצוק את הבלילה לשתי תבניות שונות
ולאפות אותן כך. בצורה זו אני חוסכת לעצמי את החיתוך שלא תמיד
מצליחה לי בשלימות וגם חוסכת זמן יקר ולכלכול. שימו לב, מכוון שהבלילה
דקה יחסית האפיה מהירה מאוד
אפשרות ד': אפשר לוותר על בסיס טורט וליצוק את הבוואריה לתוך התבנית, כך, דוך. עוד אפשרות: לקנות בסיס מוכן בסופר.


מצרכים לבסיס
ארבע חלבונים
ארבע חלמונים טרופים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה


הכנת הבסיס
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
אופים בתבנית מתפרקת (או שתיים) משומנת עד שמזהיב ומצננים




מצרכים לקרם
ארבע מאות גרם מנגו מרוסק במיקסר
מאה גרם סוכר + רבע כוס מים
שש עשרה גרם ג'לטין + חצי כוס מים
שתי קופסאות (500 מ"ל סך הכל) שמנת מתוקה מוקצפת
אפשר גם ריץ' ואז להוריד 20 גר מהסוכר


הכנת הקרם
שמים את הג'לטין במים, מערבבים ממתינים כ- 10 דקות
מכניסים לסיר את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מכבים
מערבבים את מי הסוכר עם מחית המנגו
מחממים בבן מרי את הג'לטין תוך ערבוב עד שהיא שוקפה ונוזלית
יוצקים תוך ערבוב את הג'לטין בתערובת המנגו
מקררים כ- חצי שעה עד שהתערובת קרה לגמרי
מערבבים את הקצפת בקיפוליות בתערבת המנגו ויוצקים לתוך התבנית
מקפיאים כשעתיים




מצרכים לציפוי
מאתיים גרם מנגו מרוסק
רבע כוס מים + 4 כפות סוכר + 2 כפות מיץ לימון
שש גרם ג'לטין + רבע כוס מים


הכנת הציפוי
שמים בכלי קטן את הג'לטין עם המים מערבבים ושומרים בצד כחצי שעה
מחממים בסיר את הסוכר עם המים והלימון עד שהסוכר נמס
מערבבים את מחית המנגו עם מי הסוכר
מחממים בבן מרי את הג'לטין עד שהוא נמס שקוף ונוזלי
מערבבים את הג'לטין עם מחית המנגו
יוצקים על העוגה הקפואה, מיישרים מהר ומקפיאים
אפשר לקשט בפרוסות מנגו מעל
~
אפשר לשמור במקפיא עד לשעת הצורך, זה נשמר נהדר. לחילוץ מהתבנית
מעבירים בד רטוב סחוט על הדפנות ופותחים את התבנית


הערה: אם עושה את העוגה בתבנית מלבנית ח"פ
כדאי לרפד את התבנית בנייר אפיה, ואז כשהעוגה קפואה לגמרי להוציא אותה
לחתוך אותה לריבועים בעזרת סכין גדולה ומשוננת ואז להקפיא שוב
בקופסה גדולה, פרוסות פרוסות. מוציאים מהמקפיא אל המקרר כמה שעות
לפני שרוצים להגיש


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה15/9/2010 04:24
בוואריה א לה מנגוו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
15/9/2010 05:41



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן