...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ריבת רימונים ושקדיםו--- מָרילין   31/8/2010 07:33

כמה יפה, כמה טעימה: מככבת על שולחן חג של ראש השנה לברכת שנהיה מלאים מצוות כרימון, מככבת אחר כך על פרוסה של חלה וחמאה
ומככבת גם כזיגוג על עוגות גבינה
Merci mami pour la delicieuse recette

מצרכים
ליטר מים
קילו סוכר
מיץ מלימון
קילו רימונים מקולפים בלי החלק הלבן
מאה גרם שקדים / פיסטוקים / שומשום קלויים על מחבת יבשה. אני שמה רק שקדים


הכנה
מבשלים על אש בינונית, כחצי שעה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון
מוסיפים את הרימונים , מנימיכים את האש ומבשלים עד למבחן הצלחת
מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים עוד 10 דקות תוך עירבוב
מכבים ומעבירים לצנצנת מעוקרת
~
מבחן הצלחת מאפשר לבדוק אם הריבה נקרשה או לא. כשהריבה חמה, קשה לקבוע אם היא מוכנה מכיוון שהיא נוזלית בגלל היותה חמה ולמעשה רק כשהיא תתקרר נדע אם נעשתה קרישה או לא. כדי בכל זאת לבדוק את הקרישה תוך כדי בישולה, עושים את מבחן הצלחת: שמים צלחת במקפיא עד שהיא ממש קרה ויוצקים מעט מהריבה על הצלחת, בצורה זו מעט הריבה שיצקנו מתקררת במגע עם הצלחת
מעבירים אצבע באמצע הריבה כדי ליצור פס ולפצל אותה לשני צדדים
אם הריבה נסגרת מייד ושני הצדדים מתחברים, סימן שעדיין לא נוצרה הקרישה ויש לנסות שוב אחרי 10 דקות
אם הריבה לא מתחברת, סימן שהיא קיבלה את המרקם הרצוי והיא מוכנה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..............ו--- אורית(ה)31/8/2010 06:57

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת רימונים ושקדיםו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
31/8/2010 07:33
עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמוןו--- michalz123
31/8/2010 19:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן