...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן ו--- פלפלית 29/8/2010 14:44



עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן
רות אוליבר - "על השולחן.

התמונה מתוך הכתבה
צילום: רונן מנגן
סגנון: רותם ניר

הפתעה בתוך הפתעה:
ממלאים תפוחים קטנים במרציפן ונועצים מקל קינמון.
את התפוחים עצמם מטמינים בתערובת של עוגת שקדים בחושה ואופים.

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית בגודל 20×35 ס”מ:

6 תפוחי עץ קטנים (בקוטר 8 ס”מ)
מזן גרני סמית או אנה
6 מקלות קינמון באורך כ-9 ס”מ

למלית:

100 גרם מרציפן
1 כף קלבדוס (ברנדי תפוחים) או רום
30 גרם (2 כפות) צימוקים כהים

לעוגה:

100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט קינמון טחון
2 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
70 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים

להגשה:
אבקת סוכר

+ מחממם תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.

+ מכינים את התפוחים:
לשים בידיים מרציפן, רום וצימוקים כך שהטעמים ייטמעו.
+ מרוקנים את התפוחים מליבה וגרעינים בעזרת תפוחן וממלאים בכף מלית. נועצים במלית מקל קינמון.

+ מכינים את העוגה: מערבלים חמאה, סוכר, וניל, מלח וקינמון במיקסר 5 דקות לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בקרם.

+ מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה ומוסיפים שקדים. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומערבלים עד שנטמעת. מוסיפים את היתר ומערבלים למרקם אחיד.

+ מרכיבים, אופים ומגישים: יוצקים את תערובת העוגה לתבניות, משטחים ונועצים בתערובת את התפוחים הממולאים במרחקים שווים.
+ אופים כ-25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומגישים.

נערכים מראש: העוגה מתייבשת מהר יחסית. רצוי להכין ביום האירוח או לכל המוקדם ערב קודם.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ................. ו--- פלפלית29/8/2010 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שושנת תפוחים במאפה אישיו--- מָרילין  
29/8/2010 11:46
איור ו--- מָרילין  
29/8/2010 11:48
עוף בלימון, סומאק וזעתרו--- *תמר*
29/8/2010 12:32
עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
29/8/2010 14:44
והתמונה ? .... הנה היא ו--- פלפלית  
29/8/2010 14:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן