...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת סהרונים - מקור אמא של מ. ו--- פלפלית   20/8/2010 07:38


בתמונה העוגה בהגשה

את העוגה הזו קיבלתי לפני כ 4 עשורי שנים, מאמא של חברתי מ.
שהביאה אותה מגרמניה, בשנות ה 30 של המאה הקודמת,
כשעלתה לארץ מגרמניה.

את העוגה החגיגית הזו, נהגתי/ונוהגת להכין רק בהזדמנויות
חגיגיות. היא מיוחדת בטעמה ונצורת ההגשה שלה.

בהמשך צילום שלבי ההכנה.
כל הזכיות שמורות


עוגת סהרונים

המצרכים - מתאים לתבנית במידות 25X35

בלילת העוגה
200 גרם חמאה

5 ביצים שלמות

150 גרם סוכר [א.סוכר אופ']

200 גרם שוקולד מריר מגורר[ עדיף 60% מוצקי קקאו ]

200 גרם קמח


לציפוי

200 גרם אגוזים בונדוג קלויים/פקאנים קלויים/ פיסטוק קלוי - מרוסקים דק.
200 גרם א. סוכר + מעט קוניאק/משקה רום [לא תמצית רום]
מעורבב למשחה דלילה משקה רום


מערבבים את החומרים יוצקים לתבנית - אופים בחום בינוני עד התייצבות.
משך זמן האפיה כ - 25 דקות.

בעוד העוגה חמה מאוד, יוצקים את בלילת א. הסוכר עם הקוניאק, לשכבה על כל פני העוגה,
מפזרים את האגוזים הקלויים/פקאנים קלויים/ פיסטוק קלוי/שקדים לבנים - מרוסקים דקדק מהדקים ומצמידים היטב.

כשהעוגה מתקררת,[פושרת] קורצים סהרונים. מסדרים בקומות, עם נייר הפרדה בין השכבות.

שומרים בקרור, מכוסה - מוציאים מהקרור, כחצי שעה לפני ההגשה.
כשהסהרונים בטמפ' הבית.








לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
עוגת סהרונים - מקור אמא של מ. ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית20/8/2010 07:38


בתמונה העוגה בהגשה

את העוגה הזו קיבלתי לפני כ 4 עשורי שנים, מאמא של חברתי מ.
שהביאה אותה מגרמניה, בשנות ה 30 של המאה הקודמת,
כשעלתה לארץ מגרמניה.

את העוגה החגיגית הזו, נהגתי/ונוהגת להכין רק בהזדמנויות
חגיגיות. היא מיוחדת בטעמה ונצורת ההגשה שלה.

בהמשך צילום שלבי ההכנה.
כל הזכיות שמורות


עוגת סהרונים

המצרכים - מתאים לתבנית במידות 25X35

בלילת העוגה
200 גרם חמאה

5 ביצים שלמות

150 גרם סוכר [א.סוכר אופ']

200 גרם שוקולד מריר מגורר[ עדיף 60% מוצקי קקאו ]

200 גרם קמח


לציפוי

200 גרם אגוזים בונדוג קלויים/פקאנים קלויים/ פיסטוק קלוי - מרוסקים דק.
200 גרם א. סוכר + מעט קוניאק/משקה רום [לא תמצית רום]
מעורבב למשחה דלילה משקה רום


מערבבים את החומרים יוצקים לתבנית - אופים בחום בינוני עד התייצבות.
משך זמן האפיה כ - 25 דקות.

בעוד העוגה חמה מאוד, יוצקים את בלילת א. הסוכר עם הקוניאק, לשכבה על כל פני העוגה,
מפזרים את האגוזים הקלויים/פקאנים קלויים/ פיסטוק קלוי/שקדים לבנים - מרוסקים דקדק מהדקים ומצמידים היטב.

כשהעוגה מתקררת,[פושרת] קורצים סהרונים. מסדרים בקומות, עם נייר הפרדה בין השכבות.

שומרים בקרור, מכוסה - מוציאים מהקרור, כחצי שעה לפני ההגשה.
כשהסהרונים בטמפ' הבית.








לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת סהרונים - סהרון אחד - תקריב ו--- פלפלית  
20/8/2010 07:39
עוגת סהרונים - העוגה המוכנה - קריצת הסהרוניםו--- פלפלית  
20/8/2010 07:41
עוגת סהרונים - קריצה בעזרת פורמה של סהרוןו--- פלפלית  
20/8/2010 07:43
עוגת סהרונים - קריצה בעזרת פורמה עגולהו--- פלפלית  
20/8/2010 07:44
עוגת סהרונים - קריצת הסהרונים - תקריב ו--- פלפלית  
20/8/2010 07:47
עוגת סהרונים - דרך האיכסון שלי - בגדר המלצה ו--- פלפלית  
20/8/2010 07:49
עוגת סהרונים - המארז כולו - 3 שכבות ו--- פלפלית  
20/8/2010 07:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן