...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוזים עם קרם תפוזיםו--- זברה 24/10/2008 08:38

החמרים:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
1/2 1 כוסות סוכר.

לקרם התפוזים:
2 חלמונים
4 כפות סוכר
2 כפיות קמח
1 תפוז, קליפה ומיץ
1 שמנת מתוקה מוקצפת + 1 כף סוכר.

תבנית 26 משומנת, חום 180 מעלות.

ההכנה:
לטרוף במיקסר, במהירות גבוהה חלמונים וסוכר, לבלילה תפוחה ובהירה.
להנמיך מהירות,להוסיף שמן בהדרגה. להוסיף את שאר החמרים. להקציף חלבונים לקצף יציב, ולקפל בעדינות לתערובת.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות כ-45 דקות.
להוציא ולקרר לגמרי.
הקרם:
בסיר קטן לערבב חלמונים, קמח וסוכר. להדליק אש, ולהוסיף תוך בחישה את המיץ והקליפה. לבשל על אש נמוכה תוך בחישה עד שמסמיך. לצנן, ולהוסיף בעדינות לשמנת המוקצפת.
חוצים את העוגה הקרה לשנים, מורחים חלק מהקרם, מכסים בחצי השני, מורחים את כל העוגה מסביב. על העוגה כדאי לזלף את הקרם בצורת פרחים, לקישוט.

מקור המתכון- חנה שאולוב, ספר העוגות הראשון שלה.
מתכון ותיק, אך טעים מאד.
אפשר להגיש את העוגה ללא הקרם, ובמקומו לפזר אבקת סוכר.

*******************************************************
הערה שלי:

הקרם נהדר, מתאים למלית לבלינצ'ס, ולמילוי גלילות ,ובכלל, אפילו לבלוס אותו כמו מוס. טעים טעים!






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי.............ו--- איה24/10/2008 02:48
פיצטונהו--- -מרילין  
24/10/2008 07:26
כופתאות בורגול וסולת למרקו--- זברה
24/10/2008 08:31
מרק חומוס מרוקאיו--- זברה
24/10/2008 08:33
עוגת תפוזים עם קרם תפוזיםו--- זברה « הודעה נוכחית
24/10/2008 08:38
סלט עלים עם חצילים וגבינת חלומי - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:07
פיצה חצילים - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:08
קרם חצילים מעודן - דנה מלמדו--- פלפלית
24/10/2008 10:10
מאפה תפוחים מהירו--- זברה
24/10/2008 12:14
קלאפוטי תאניםו--- זברה
24/10/2008 12:25
סלט כרוב, אגסים וענביםו--- זברה
24/10/2008 12:36
מפרום תפ"א ו--- אורית(ה)  
24/10/2008 14:19



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן