...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי משמשים על קרם שקדים ולבנדרו--- מָרילין   4/7/2010 08:08

פאי נהדר שהכנתי לכבוד המשמשים הראשונים שפגשתי אצל הירקן.
יש כאן מילוי קרם שקדים מעולה, נגיעות של לבנדר בשביל לעורר זיכרונות של שדות לילכיים במיום קיץ שם, בדרום צרפת, ו-, כאמור משמשים. את
המשמשים קרמלתי מעט כי פחדתי שהם יהיו חמוצים מדי, אבל אפשר בהחלט לדלג על השלב הזה בהתאם למשמשים ולתוצאה הרצויה

הבצק
השלב הראשון הוא להכין בצק פריך ולאפות אותו אפיה ראשונית (אפיה עיוורת) של כ- 8 דקות, עם נייר אפיה וקיטניות מעל כדי ליצור משקל ולקבל קלטית יפה.
אני השתמשתי באותו בצק של הטארט לימון. אני מאוד אוהבת אותו, מכיוון שהוא
קל לרידוד, המרקם שלו נהדר, הוא מניב כמות יפה של בצק (מנה וחצי) והוא בלי סוכר.
כך שאת הבצק שנשאר לי אני כבר מרדדת בתבנית פאי בינונית ומקפיאה, דבר המאפשר לי להכין קיש או פאי במספר דקות. ב- "שלוף" כמו שאומרים


מלית שקדים
מאתים מ"ל שמנת מתוקה
מאה חמישים גרם סוכר
כף קמח
שתי ביצים
מאתיים גרם שקדים טחונים
מספר טיפות תמצית שקדים
כפית פרחי לבנדר - הזרעים שבפנים
מערבבים את הכל ויוצקים על הקלטית החצי אפויה


המשמשים
אפשר פשוט להניח חצאי משמשים בצורה נאה
על הקרם שקדים, אפשר לשים משמשים מתוך
קופסת שימורים, ואפשר להמיס רבע כוס סוכר עד
לצבע קראמל ולהקפיץ בו את חצאי המשמשים


אפיה
אופים עד לצבע זהוב


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה4/7/2010 04:16
רוגלך ו--- לינדוש
4/7/2010 07:54
פאי משמשים על קרם שקדים ולבנדרו--- מָרילין   « הודעה נוכחית
4/7/2010 08:08
חיטה כמו בחמין ו--- זהבה ש  
4/7/2010 14:26
קינוח מרענן ובריא - מרק משמשים קר / אהרוניו--- אורית(ה)  
4/7/2010 16:40
קובה אורז ממולא בבשר טחון ו--- מיכלוש  
4/7/2010 22:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן