...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שיש גבוהה ואוורירית ו--- chant   3/7/2010 15:16

עוגת שיש / דונה קישוט
לפי "כללי המשחק", אני אקרא לעוגה הזו החל מרגע זה דונה-טורטה-דה-לה-מרבל.. מקורה מימים ימימה (לפני כ-15 שנה) מחברה נפלאה שנעלמו עקבותיה - העוגה הזו עברה אצלי סידרת חינוך שתתאים לאישיות התזזיתית שלי וראיתי כי טוב, גם כל מי שטעם ממנה.

מרכיבים:
6 חלבונים (מס.1) + חצי כוס סוכר - להקציף לנוקשה.

6 חלמונים
1 כוס סוכר
1+3/4 כוס קמח תופח
מיץ וקליפת לימון (אני שמה רק כשהיא טורט נטו).
1 סוכר וניל או טיפות
1/4 כוס שמן (לעוגות עדיף תירס, אצלי קנולה)
1/4 כוס מים, או יותר לפי הצורך (לשים לב להסבר בהמשך)
(בעוגת שייש במקום תוספת מיץ הלימון אפשר אפילו בין 1/4-1/2 כוס מים ליצירת בלילה נוזלית אבל סמיכה)

לעורקי השיש: 3 כפות גדושות קקאו + 3 כפות מים + 3 כפות סוכר
+ 1/4 מרגרינה (או 50 ג` חמאה) + כף קוניאק.(אפשר בלי הקוניאק)

ההכנה: את רשימת המרכיבים, הסמוכה לחלמונים אני מערבבת יחד בקערת המיקסר ומוסיפה מים (בד"כ מספיק 3 כפות) ליצירת תערובת סמיכה אך נוזלית. הסמיכות שלה תלויה בצורך להתערבב בהמשך עם הקצף - חשוב לשים לכך לב. זה השוני מעוגות רגילות שבהן המתכון דורש להבליע את המרכיבים אחד אחד, מי שרוצה - מוזמן לעשות כך.

את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר.
מבליעים () את שתי התערובות אחת עם השנייה בעדינות..

מחממים על אש נמוכה את תערובת הקקאו, מצננים אותה ושופכים לקערה שבה עורבבו שתי התערובות, סיבוב כף אחד או שניים ולא יותר ולמזוג הבלילה לסיר פלא.

175 מעלות תנור מחומם מראש עד שקיסם יוצא נקי והיא מזהיבה בחלקה העליון.. זמן אפיה כ-40 דקות + 2 דקות "הזהבה" עם שמירה !! בהגשה, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר אבל למה להסתיר את היופי הזה של עורקי הקקאו..?

בתום האפייה לתת לעוגה להתקרר באופן מוחלט בסיר הפלא, לא לגעת בה כלל. לאחר שהתקררה להעביר סכין בין הדפנות של הסיר לעוגה, להפוך אותה בעדינות על צלחת ומייד להופכה חזרה בכדי שהציפוי הקריספי האפוי יהיה כלפי מעלה כמו שבכל עוגה.
אני שונטל
הפעם לא היה לי קקאו אז פשוט הכנתי את התערובת לשייש על בסיס שוקולד/תפוז/ומעט שמן לא צילמתי את הביפנוכו פשוט עייפתי



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת.....ו--- אורית(ה)3/7/2010 06:26
פאי מרנג לימון מסוגנןו--- איה  
3/7/2010 14:55
מאפינס מנגו או אננס ופקאןו--- איה  
3/7/2010 15:03
עוגות שמרים אישיות ו--- איה  
3/7/2010 15:06
מאפינס דבשו--- איה  
3/7/2010 15:08
עוגת שיש גבוהה ואוורירית ו--- chant   « הודעה נוכחית
3/7/2010 15:16
מוס נוטלהו--- זהבה ש  
3/7/2010 22:42
כןו--- שקורי לאה
25/10/2010 17:08
כןו--- שקורי לאה
25/10/2010 17:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן