...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט לימון קלאסי, בציפוי אלגנטיו--- מרילין@   17/6/2010 15:10

את הציפוי מכינים אחרי שהפאי כבר מוכן (המתכון כאן), לרוב אני מכינה את
הפאי יום קודם, שומרת אותו במקרר, ורק למחרת מכינה בנחת את
הציפוי.

שמו לב שבבצק של הפאי עושים שימוש ב- 3 חלמונים, ולכן נשארים בידינו 3 חלבונים אותם שומרים לצורך הציפוי. פשוט שמים אותם בקופסה קטנה עם מעט מלח שלמחרת ממשיכים על פי ההנחיות הנ"ל:

הכנת הקצף
שמים את שלושת החלבונים בכוס מדידה ובודקים מה נפחם
בקערה עירבול של המקציף שמים את החלבונים יחד עם סוכר
בכמות של כפול מנפח החלבון. זאת אומרת שאם נפח החלבונים
היה 150 מ"ל מוסיפים לקערה 300 מ"ל סוכר
~
מחממים קערה זו בבן מרי (מעל סיר עם מים ) על מנת שהחלבונים
והסוכר יתחממו מעט מהאדים של המים (ולא ישירות במים). צריכים
להגיע למצב שבו תערובת הביצים סוכר תהיה פושרת למגע יד
~
מורידים את הקערה מהבן מרי ומקציפים 8 דקות
~
מכניסים את הקצף לתוך שקית זילוף עם פייה מתאימה
(יש המון צורות אפשריות)
ומזליפים מעל הפאי בצורה נאה. את השלב הזה
אני משתדלת לעשות כשאף ילד לא מסתובב בין הרגליים שלי



אפית הקצף, שיהי פריך מבחוץ ונימוח בפנים
מפעילים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות
מכניסים את הפאי עם הציפוי לתוך התנור החם
ואחרי 2 דקות מכבים ומשאירים את הפאי פנימה בתנור
הכבוי לחצי שעה

וכשהוא קר, ממשיכים ועושים את הציפוי



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ........... ו--- פלפלית17/6/2010 07:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לגולש בשר עם במיה ועגבניות /עצמי.ו--- לינדוש
17/6/2010 10:30
טארט לימון קלאסי, בציפוי אלגנטיו--- מרילין@   « הודעה נוכחית
17/6/2010 15:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן