...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות ממולאות בבצק גבינה ו--- עדי6381   28/5/2010 14:16

מתכון מאולתר שהכנתי לניצול גבינות קשות שנשארו מחג השבועות. לכן, הכמויות "בערך" וממליצה לפעול לפי התחושה בהוספת קמח...
אולתרו שלוש פעמים (פעמיים להכנת לחמניות ממולאות ופעם אחת להכנת פיתות ירקות) ובכל פעם יצא מוצלח גם אם הכמויות והרכב הגבינות היה מעט שונה, לכן - לא לחשוש ולנסות :)

לבצק:

גיררתי בערך 2 כוסות של גבינות שונות (מנצ'גו, גאודה, קצ'וטה ותום עיזים).
הוספתי ביצה וערבבתי היטב באמצעות מזלג עד שהביצה נבלעת. אם משתמשים בהרבה גבינות ממליצה להוסיף עוד ביצה לאווריריות של הלחמניה.

מתבלים במלח (זהירות, הגבינות קצת מלוחות אז לא להגזים) ופלפל.

**אופציה: בבצק של הפיתות בשלב הזה הוספתי חצי כוס קרם פרש.

מוסיפים חצי כוס קמח ומערבבים היטב. מוסיפים עוד מעט קמח בכל פעם עד שמתקבל בצק רך יחסית וקצת דביק עדיין.

מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה. זמן הזה מכינים את המילוי שרוצים.
מוציאים מהמקרר ולשים. אם צריך מוסיפים מעט קמח.

לוקחים כדור קטן מהבצק ומשטחים אותו על כף היד לפיתה שטוחה, לא דקה מידי. שמים מעט מילוי במרכז, סוגרים מכל הצדדים (כמו קובה) ומגלגלים. מניחים בתבנית על נייר אפיה.
כך עושים עם כל הבצק, לא צריך מרווחים גדולים בין לחמניה ללחמניה, תופחות רק קצת.

אני עיטרתי את הלחמניות בחתיכה קטנה של זית שחור, קצח ומעט גבינת פקורינו מגוררת.
בתנור חם אופים - 180 מעלות בערך 10 דקות, רק עד השחמה.


הלחמניות בתמונה מולאו בזית שחור שגילענתי (תוצרת בית של משק יעקבס בכפר הרוא"ה, אני בשמחה ממליצה גם על הזיתים שלהם...), חצי עגבנית שרי וכדור גבינת מוצרלה....

לאחר האפיה העגבניה בפנים רכה ונימוחה וגבינת המוצרלה היתה רכה ונמתחה בכל ביס....הזיתים השחורים מוסיפים המון.
מניחה שאפשר למלא בכל דבר שעולה על הדעת.
כ"כ טעים....



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה28/5/2010 14:08
חציל קלוי ברוטב עגבניות וגבינת פקורינו ו--- עדי6381  
28/5/2010 14:10
לחמניות ממולאות בבצק גבינה ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
28/5/2010 14:16
לביבות כרובית וגבינות עם כרובית צלויה מעל ו--- עדי6381  
28/5/2010 14:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן