...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שוקולד מעולה ו--- אורית(ה) 19/10/2008 21:37

בד"כ אני מכינה את עוגת השוקולית הבחושה, והטעימה-אין מה לומר...!
אבל כשאני רוצה "להפגיז" בעוגת שוקולד מושקעת ושווה, אני מכינה את זו.
והמחמאות שהיא קוצרת, שוות את ההשקעה (הלא גדולה במיוחד).
את המתכון קיבלתי מחברה שמכינה אותה כבר מעל ל20 שנה.

הרבה הסברים, אבל ההכנה פשוטה יחסית ומהירה.
~~~~~~
להמיס בסיר קטן, על אש נמוכה:
1 כוס מים
2\1 כוס סוכר
50 גר' שוקולד מריר
פקק תמצית רום (הפקק של הבקבוקונים הקטנים)
4 כפות קקאו או 2כפות קקאו + 2 כפות נס קפה.

כשהכל נמס, להוסיף לסיר 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.
לאחר שהיא נמסה היטב, להוסיף 6 חלמונים טרופים - בזרזוף איטי ותוך בחישה\ערבוב מתמידים.

לכבות את האש, לערבב היטב שכל המשקע הסמיך יעלה ויימהל בקרם כולו. ולהפריש בצד 1 כוס מהקרם, לציפוי העוגה.

בקערה בינונית - להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר (אני שמה 4\3) - לקצף יציב.

בקערה גדולה יותר - לערבב בעזרת מטרפה ידנית 1 כוס קמח תופח + קרם השוקולד שנשאר בסיר, עד עיסה חלקה ללא גושים.

להוסיף לעיסה בתנועות קיפול עדינות את החלבונים המוקצפים.

לשמן תבנית (אפשר בתבנית חד פעמית עגולה), לצקת את העיסה ולאפות בחום 180 מע' כ- 40 דקות. לא לייבש מדי את העוגה.

בתום האפיה להמתין כ 10 דק', ולצקת על העוגה (בעודה חמימה) את כוס הקרם שהפרשנו בצד.
אפשר להכין יום לפני ואין צורך לאפסן במקרר.
להגשה חגיגית אני מקשטת בפרחי מרשמלו ודובדבנים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ..................ו--- פלפלית19/10/2008 07:55

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת סולת ותמרים בסירופו--- זברה
19/10/2008 08:06
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
19/10/2008 08:22
כרובית ברוטב טחינה -עזרא משען -ו--- שומית
19/10/2008 09:00
בשר בקר עם פירות יבשים, מוגש עם קוסקוסו--- זברה
19/10/2008 09:08
מאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
19/10/2008 10:31
גולש עם בצקניות / זיו טרנר ו--- פלפלית
19/10/2008 13:13
בצקניות - חנה שאולובו--- פלפלית
19/10/2008 13:16
בצקניות - הבלוג של maslanski ו--- פלפלית
19/10/2008 13:20
בצקניות - נוקדלי - אהרוני וגברי ו--- פלפלית
19/10/2008 13:30
בצקניות הלושקי (בצקניות תפוחי אדמה)ו--- פלפלית
19/10/2008 13:37
גולש הונגרי / מסעדת בודפסטו--- -מרילין
19/10/2008 18:58
עוגת שוקולד מעולה ו--- אורית(ה) « הודעה נוכחית
19/10/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן