...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רולדת שמרים חלבה ו--- טליון   16/5/2010 09:02

את העוגה הזאת הביאה חברה לשבת חתן של חברים.
ביום שישי בצהרים התקשרתי ואמרתי לה:"אתי,עכשיו את המתכון..."
והיא עונה לי: "את לא יכולה,צריך להשאיר את הבצק לילה שלם במקרר!"
ואני אומרת לה:"שום לילה, אני רוצה את המתכון עכשיו"
אתי:"את לא יכולה..."
אני:"את המתכון עכשיו, אני כבר אסתדר עם הלילה הזה במקרר.."

וכך היה...במקום לילה במקרר שמתי 1/4 שעה במקפיא...והעוגה יצאה נ-פ-ל-א-ה!!! רכה וטעימה!!!

ללוש בקערה: (במיקסר עם וו לישה)

4 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר (לדעתי כדאי להוסיף עוד קצת סוכר)
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח
מעט מלח

לחלק את הבצק ל-2 כדורים,לרדד כל כדור לעלה,למרוח על כל עלה 100 גר' חמאה (סה"כ 200 גר') לקפל את הבצק קיפול אחד מימין למרכז קיפול אחד משמאל למרכז וקיפול אחד מלמטה למעלה. לרדד שוב ולחזור על פעולת הקיפולים עוד פעם-פעמיים.
להכניס למקרר ל-12 שעות במהלך השהיה במקרר להוציא ולחזור על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעם-פעמיים.

לחלק את סה"כ הבצק ל-4.
לרדד ולפזר חלבה (אתי השתמשה בממרח חלבה,אני השתמשתי ב-500 גר' חלבה רגילה,חילקתי ל-4 ופוררתי בעזרת סכין) לגלגל להניח לתפוח כחצי שעה,למרוח חלמון ולפזר סוכר וניל.

לאפות בחום בינוני כ30-40 דק'
לקראת סיום האפיה לצקת סירופ על הרולדות

סירופ: להרתיח מעט מים
2 סוכר וניל
מעט תמצית וניל או רום
מיץ מ1/4 לימון
לבשל עד שמצטמצם.

אני הכנתי פרווה (עם מרגרינה)
ובמקום לילה במקרר הכנסתי ל1/4 שעה במקפיא,רידדתי וקיפלתי ושוב 1/4 שעה במקפיא,שוב רידוד וקיפול,התפחה ואפיה,יצא מעולה!!!

מומלץ בחום!!!


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ...............ו--- פלפלית16/5/2010 07:43

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מילוי גבינה מתוק לבלינצס - מתכון של רוויתו--- מרילין-
16/5/2010 08:36
רולדת שמרים חלבה ו--- טליון   « הודעה נוכחית
16/5/2010 09:02
עוגת גבינה מלוחה עם עשבי תיבול / דורעם גונטו--- איה  
16/5/2010 09:12
עוגת גבינה לימונית / דורעם גונטו--- איה  
16/5/2010 09:15
טירמיסו / דורעם גונטו--- איה  
16/5/2010 09:17



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן