...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת סולת ותמרים בסירופו--- זברה 19/10/2008 08:06

לעוגה:
חצי חבילה תמרים בואקום
1 ורבע כוסות שמן
1 קילו סולת
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות מים (עד 1+3/4, לפי מרקם הבצק)
2 כפות קינמון
1/2 כפית מוסקט
טיפ-טיפה ציפורן

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מי זהר
אפשר להוסיף מעט סירופ קרמל מוכן

מכינים את העוגה:

1. מחממים תמרים בסיר עם השמן למשך דקה עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
2. לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
4. יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
5. מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.

בינתיים מכינים את הסירופ:

1. מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
7. חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.

מקור- קרין גורן.
***************************************************************
הערה- זוהי מין סוג של "בסבוסה", עדיין לא נוסתה, היום אני עומדת לאפות אותה. נראית נהדר.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ..................ו--- פלפלית19/10/2008 07:55

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת סולת ותמרים בסירופו--- זברה « הודעה נוכחית
19/10/2008 08:06
תבשיל בשר וחומוס מרוקאיו--- זברה
19/10/2008 08:22
כרובית ברוטב טחינה -עזרא משען -ו--- שומית
19/10/2008 09:00
בשר בקר עם פירות יבשים, מוגש עם קוסקוסו--- זברה
19/10/2008 09:08
מאפה תפו"א בטטות ובצליםו--- זברה
19/10/2008 10:31
גולש עם בצקניות / זיו טרנר ו--- פלפלית
19/10/2008 13:13
בצקניות - חנה שאולובו--- פלפלית
19/10/2008 13:16
בצקניות - הבלוג של maslanski ו--- פלפלית
19/10/2008 13:20
בצקניות - נוקדלי - אהרוני וגברי ו--- פלפלית
19/10/2008 13:30
בצקניות הלושקי (בצקניות תפוחי אדמה)ו--- פלפלית
19/10/2008 13:37
גולש הונגרי / מסעדת בודפסטו--- -מרילין
19/10/2008 18:58
עוגת שוקולד מעולה ו--- אורית(ה)
19/10/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן