שקשוקה אפויה על טורטייה
החומרים ל-4 מנות (טורטייה אחת לשני סועדים):
•2 טורטיות קנויות
•1 קופסא של רוטב שקשוקה מוכן (או קופסת שימורי קוביות עגבניות)
•כמה טיפות של רוטב טבסקו מעושן, לפי הטעם
•1 צנצנת שימורי פלפלים מוחמצים, קלופים
•4 ביצים
•100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
•1/2 צרור כוסברה (אופציונלי), קצוצה
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הטורטיות על רשת התנור (כל טורטייה על רשת נפרדת בתנור).
2.מטפטפים כמה טיפות מרוטב הטבסקו, לפי מידת החריפות הרצויה, אל רוטב השקשוקה המוכן או אל שימורי העגבניות (אם משתמשים בקוביות עגבניות, יש לתבל גם במלח ובפלפל).
3.מורחים בעזרת כף את הרוטב על פני הטורטיות ומשאירים שוליים של 2 ס"מ מקצה הטורטיות.
4.חותכים לרצועות עבות את הפלפלים (2 פלפלים לכל טורטייה) ומפזרים מעל הרוטב.
5.פותחים בזהירות 2 ביצים מעל לכל טורטייה (מקפידים שהחלמון יישאר שלם) ומפזרים כמחצית מכמות הגבינה המגוררת מעל לכל טורטייה.
6.אופים את הטורטיות בתנור החם עד שהחלבון מתייצב והחלמון עשוי (לפי טעמכם). מוציאים מהתנור, זורים מעל כוסברה קצוצה ומגישים חם.
* התמונה להמחשה מתוך הכתבה

סגור הודעה |
| 
|
שלח לי דוא"ל |
בקר באתר שלי