...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כבד קצוץ עם ערמונים ביין מרסלה - עצמיו--- פלפלית   25/4/2010 10:02


תמיד, מכינה את המתכון הישן נושן, שהכינו גם הסבתות שלנו,
הפעם החלטתי לשנות קצת ולשלב אותם עם כבד עוף.

מאחר ויש לקנות אותם, מוכנים מבושלים/מרוככים והם זמינים כל השנה
קל ונוח - החלטתי לנסות.

[הערמונים מככבים אצלי בצלי בשר ועוף /בחמין
ובכל מה שמקבל אותם ומשתלב איתם]

מאחר וזה היה נסיון, הכנתי את המתכון הותיק,
הורדתי שליש מכמות המוכן
אליו הוספתי ערמונים - טחונים - מבושלים ביין מרסלה, מעט ג'לטין
מומס ביין המרסלה החם, תבנית מרופדת בניילון נצמד,
כמה שעות במקרר למיצוק. ויש !!

וזה מה שעשיתי [המחמאות לא אחרו להגיע - גם הפעוטים התלקקו]
לא רושמת כמויות מדוייקות, כי הכל היה בגדר ניסיון.

המצרכים לסלט הגדול [שלשליש ממנו נוספו הערמונים]

חצי קילו כבדי עוף
4 בצלים פרוסים לסהרונים
4 ביצים קשות
מלח ופלפל לבן [שחור אופציה]
4 כפות שמן
מחבת טפלון

המצרכים לתוספת

150 גרם ערמונים מוכנים [משקית ואקום]
כשליש כוס יין מרסלה
1 כפית ג'לטין



הבצל רוכך בשמן [שמרתי שלא יושחם]
הוספתי את הכבדים, טיגנתי תוך הקפצה וערבוב עד שהבפנוכו של הכבדים שינו את הצבע.

טחנתי את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות ותיבלתי.
[השארתי את מכונת הטחינה בהיכון - שתחכה לטחינת הערמונים]

הורדתי לכלי נפרד, כ שליש מהכמות .

במקביל, הכנסתי את הערמונים לסיר קטן עם יין המרסלה,
הבאתי לרתיחה הנמכתי להבה לעוד כ 5 דקות.
השארתי ל 15 דקות שיספגו את היין.
הפרדתי את הערמונים מהיין,

המסתי כפית ג'לטין [כ 7 גרם] ביין שבו בושלו הערמונים.
את הערמונים טחנתי הוספתי להם את הג'לטין המומס ביין,
הוספתי לשליש הכמות של סלט הכבד. [ששמרתי בכלי נפרד]



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/4/2010 05:21
כבד קצוץ עם ערמונים ביין מרסלה - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
25/4/2010 10:02
כבד קצוץ עם ערמונים ביין מרסלה - לפני חיתוך ו--- פלפלית  
25/4/2010 10:04
קיש גבינת עזים ומרווהו--- מרילין-  
25/4/2010 11:31



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן