...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט לימון קלאסי ו--- מרילין-   15/4/2010 18:45

המתכון לקוח מתוך הספר אופים בבית של ישראל אהרוני ורפי כהן

מצרכים לבצק
מאתיים גרם חמאה קרה
ארבע מאות גרם קמח
קורט מלח
שלושה חלמונים


אופן הכנה של הבצק
שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח והמלח ומעבדים קצרות לתערובת פירורית
מוסיפים את החלמונים, ומעבדים קצרות, אם הבצק יבש מדי מוסיפים 1 - 2 כפות מים קרים
מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים ביד את הבצק לבצק אחיד
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר כשעה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית
דוקרים את פני הבצק במזלג, שמים נייר כסף על התחתית ושמים שעועית, או פול
או כל דבר שימנע מהבצק לעלות במהלך האפיה
אופים כ- 15 דקות עד שהבצק מצהיב והוא אפוי למחצה מוציאים מהתנור,
מצננים קלות לפני שמוסיפים את המילוי



המלית
מחממים תנור ל 150 מעלות
מערבבים 3/4 שמנת מתוקה עם שתי כפות גרד לימון - אני שמתי שמנת שלמה
מערבבים בקערה נפרדת 3/4 כוס מיץ לימון + 6 ביצים + כוס וחצי סוכר לתערובת אחידה
מערבבים פנימה את השמנת
אופים כשעה עד שהקרם מתייצב ומצננים


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה15/4/2010 06:34
עוגה בחושה - בטעם מעודן של קפה ושוקולדו--- איה
15/4/2010 07:29
טארט לימון קלאסי ו--- מרילין-   « הודעה נוכחית
15/4/2010 18:45



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן