...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טורט מוס שוקולד / מיקי שמוו--- איה 8/4/2010 04:32

טורט מוס שוקולד / מיקי שמו - נענע10

אומרים שעוגות קרם זה פאסה, אבל בעיני יש בהן דווקא משהו מקסים. העוגה שלפניכם נותנת פרשנות מודרנית לעוגות מסוג זה. מקשטים בקלות על ידי יצירת גומות בתוך הקרם, מפדרים קלות באבקת קקאו, ואפשר להגיש.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לסירופ סוכר:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
160 מ”ל מים (2/3 כוס)

לעוגת לייקך שוקולד:
5 ביצים גדולות מס’ 1 בטמפ’ החדר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה

למוס שוקולד מריר:
9 גרם ג'לטין (3 כפיות שטוחות)
60 מ”ל מים קרים (1/4 כוס)
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף סוכר

לקרם ריבת חלב:
370 מ”ל שמנת מתוקה (1 מיכל +1/2 כוס)
1 כף סוכר
60 גרם ריבת חלב (2 כפות)

לקישוט:
אבקת קקאו


אופן הכנה:
מכינים סירופ:

- מחממים מים וסוכר בסיר ומערבבים עד להמסת הסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.


מכינים עוגת לייקך:

-מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
- פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס”מ כל אחת. עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד 3 שבועות להכנת עוגה אחרת.


מכינים מוס שוקולד:

- מערבבים ג’לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
- בינתיים מביאים לרתיחה מיכל שמנת אחד, יוצקים על השוקולד ומערבבים.
- מחממים את הג’לטין 20 שניות במיקרוגל עד להמסה. יוצקים על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
- מקציפים מיכל שמנת נוסף עם סוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.


מרכיבים את העוגה:

- מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך ומרטיבים ב-1/4 כוס סירופ סוכר. יוצקים מוס שוקולד, מניחים מעל שכבה נוספת של לייקך ומרטיבים ב-1/3 כוס סירופ. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.


מכינים קרם ריבת חלב:

- מקציפים את החומרים לקצפת יציבה.


ממלאים ומקשטים:

- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים עליה קרם ריבת חלב. יוצרים דוגמה של גומות על גבי הקרם בעזרת פלטה או סכין במרווחים של 3 ס”מ.
- שומרים במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מפדרים בקקאו.

טיפים:

• לעוגת לייקך בצבע אחיד ובמרקם אוורירי מנפים את הקמח והקקאו ומערבבים יחד לפני הוספתם לקצף הביצים.
• לעוגת לייקך גבוהה ואוורירית, חשוב להקפיד על קצף ביצים גבוה ויציב — מקציפים את הביצים בטמפ’ החדר.
• בהכנת המוס — תערובת השוקולד צריכה להיות חמה כשמוסיפים את הג’לטין, כדי שהג’לטין לא יתקשה ויהפוך לגושים קטנים.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה8/4/2010 04:19
סלט חצילים רומני / אהרוניו--- איה
8/4/2010 04:29
טורט מוס שוקולד / מיקי שמוו--- איה « הודעה נוכחית
8/4/2010 04:32
לחם יין ואגוזים / ארז קומרובסקיו--- איה
8/4/2010 04:36
פירה תפו"א על בסיס שמן זית ו--- איה
8/4/2010 04:40
עוגיות גרנולה שוקולד צ'יפס ו--- איה
8/4/2010 04:48
חזה עוף עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקהו--- מרילין-  
8/4/2010 12:20
ועכשיו בלי העוףו--- מרילין-  
8/4/2010 12:22
עוגת שוקולד עם פודינג שוקולד של חברתי טובהו--- מרילין-
8/4/2010 16:48



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן