...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כָּעֶכּ מָאחלְבו--- איה   4/3/2010 11:01

כָּעֶכּ מָאחלְב / אלומה בליליוס - Ynet

העוגיות המלוחות של סבתה של אלומה בליליוס
המאחלב הוא ליבת הגרעין של הדובדבן החמוץ. טעמו של הגרעין מריר מאוד, וקמצוץ ממנו בעוגיות משפיע על טעמו ועומקו של המאכל. קשה להגדיר את ריחו או טעמו, אך כשאופים את העוגיות, הבית מתמלא בריח אגוזי של התבלין.
איפה אפשר לקנות את התבלין? סבתא קונה ממזרח ירושלים כי שם הכי טרי וזול. אני מצאתי חנות אחת בשוק לווינסקי שמוכרת את התבלין. הוא טרי מאוד, אך ממש לא זול בהשוואה למזרח ירושלים. "חבשוש", רחוב החלוצים 18 תל אביב.

המרכיבים (ל-80 עוגיות):

1/2 ק"ג קמח לבן מנופה
15 גרם שמרים יבשים (1 כף)
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה
1/2 כוס שמן שמן קנולה
1 כף שטוחות מלח דק
1 כף תבלין מאחלב
כוס ורבע מים פושרים

לקישוט:
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
150 גרם שומשום (1 כוס)

אופן ההכנה:
במכתש ועלי כותשים את המאחלב עד שמתקבלת משחה - חשוב לא לקצר את התהליך שכן אז המאחלב יהיה מר ולא טעים.
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה שמים את הקמח, החמאה, משחת המאחלב והשמרים. מערבלים עד שהתערובת נעשית פירורית.
מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל בצק מעט דביק. אם המרקם של הבצק יחסית יבש, מוסיפים חצי כוס מים נוספת.
מעבירים את הבצק לקערה רחבה. מכסים אותה במגבת ומתפיחים את הבצק לפחות כשעה.
מניחים בצלחת עמוקה את השומשום ובצלחת נפרדת את הביצה הטרופה.
לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור טניס, ומרדדים לנקניק יחסית דק (בערך בעובי של חצי ס"מ).
חותכים את הנקיק לרצועות באורך 12 ס"מ לערך. מהדקים את הקצוות של כל רצועה זה לזה ומניחים על מגש.
חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
מברישים את החישוקים בביצה וטובלים אותם בשומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על תוכנית טורבו 25-28 דקות (העוגיות צריכות לצאת בצבע זהוב כהה עד צבע חום ובמרקם פריך. אם הן לא פריכות, אפו אותן כמה דקות נוספות).
מצננים ומעבירים לקופסא (עדיף מפח) אטומה. נשמר עד חודש וחצי.

* התמונה להמחשה מתוך הכתבה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- איה4/3/2010 10:49
כָּעֶכּ מָאחלְבו--- איה   « הודעה נוכחית
4/3/2010 11:01
ספגטי אדום פשוט ומנצחו--- אייקו  
4/3/2010 17:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן