...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מערוד....עוגיות פריכות ממולאותו--- chant   22/2/2010 19:06


מערוד / אביגיל
מהבלוג של קיצי..
אני שונט המרתי כוס קמח בא. שקדים שסיננתי כמובן....ימא מעולה..
הנגלה האחרונה מלאתי בחלבה...בצק קליל והעוגות נימוכות..
תודה לאל נגלה ראשונה למשלח מנות ב"ה


מתכון אהוב עלי במיוחד שממלא את הבית ניחוחות של מזאהר (לא מי ורדים) ציפורן
וקינמון הוא המערוד, אותן עוגיות קטנות ממולאות בתמרים שהיום מוכרות כ"מעמולים"

והנה המתכון של סבתא:

לבצק

1 כוס שמן
1 מרגרינה או מחמאה (200 גרם)
1 כוס נוזלים (אני מעדיפה מים)
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
900 גרם קמח
3 טיפות תמצית מאזהר (לא חייבים)

לשים היטב לבצק אחיד ורך.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים
כל חלק מרדדים לעלה דק, מורחים מהמלית ומגלגלים צפוף צפוף
בעזרת סכין משוננת חותכים לעוגיות קטנות ומאורכות
מסדרים בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
בהגשה זורים על המערוד המון אבקת סוכר.

למלית

1 קופסת מחית תמרים
1 כף שמן
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

הערות שלי

הכנתי את הבצק במעבד מזון, חילקתי את הבצק ל- 6 חלקים
מלאתי בממרח תמרים עם מעט קינמון, ריבה וקוקוס, ממרח חלבה ואגוזים,
ממרח שוקולד השחר, פרג.

* הבצק מתאים גם לאוזני המן.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה22/2/2010 05:07
רצועות אנטרקוט מוקפצות בניחוח אסייתי ישראל ו--- זהבה ש  
22/2/2010 07:30
לחמניות עם פטה, בצל ועשבי תיבול ו--- chant  
22/2/2010 07:34
מאולתר פטריות/בשר טחון ובצלו--- chant  
22/2/2010 07:42
מערוד....עוגיות פריכות ממולאותו--- chant   « הודעה נוכחית
22/2/2010 19:06
טורט קרם חלבה ב-3 צבעים/אביגייל מייזליקו--- meytal~
21/7/2011 19:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן