...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק קרם בצלים ופטריות / כרמית אלקייםו--- איה 18/2/2010 03:58

מרק קרם בצלים ופטריות / כרמית אלקיים
(מתוך הניוזלייטר של שוק האיכרים)

שילוב של בצלצלי שאלוטס וכרישה עם שלל פטריות : שמפיניון, שי-טאקה ואנוקי בתיבול עדין של יין לבן ואגוז מוסקט. מרק עשיר ללא קמח או שמנת ועדיין טעים להפליא..

חומרים (6 מנות)
4 כפות שמן זית
4 בצלצלי שאלוטס קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
4 כרישה, החלק הלבן פרוס לפרוסות דקיקות
3 סלסלות פטריות שמפיניון , כיפות (ללא רגל) פרוסות כ - 750 גרם של מרינה פטריות הגליל
1 סלסלה פטריות שי-טאקה טריות , כיפות ללא רגל, לחתוך לפרוסות, של מרינה פטריות הגליל
1 סלסלה פטריות אנוקי , פטריות יפניות של מרינה פטריות הגליל
מלח ים אטלנטי , פלפל שחור גרוס טרי, אגוז מוסקט מגורר.
1 כוס יין לבן
6 כוסות ציר מרק ירקות או מים

להגשה: 6 פרוסות אלכסוניות של באגט ו- 6 פרוסות קממבר או מוצרלה

הכנה
בסיר כבד מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים והכרישות, מאדים כ- 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פטריות השמפיניון והשי-טאקה , מתבלים במלח , פלפל גרוס ואגוז מוסקט ובוחשים, מאדים כ 5 דקות .
מוסיפים את היין , מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות.
מוסיפים פטריות אנוקי, מבשלים 5 דקות נוספות, טועמים ומשפרים תיבול (הפטריות זוללות מלח…)
לטוסט קממבר- מחממים תנור למצב גריל, מניחים בתבנית את פרוסות הבאגט (או כל לחמניה אחרת או לחם מרובע איכותי חתוך למשולשים) ואופים כ 5 דקות, מוסיפים את פיסות הגבינה ואופים עד שהגבינה רכה ונימוחה..




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה18/2/2010 03:46
נשיקות שוקולד / חיים כהןו--- איה  
18/2/2010 03:51
עוגת גזר / חיים כהןו--- איה
18/2/2010 03:55
מרק קרם בצלים ופטריות / כרמית אלקייםו--- איה « הודעה נוכחית
18/2/2010 03:58
סלט שורשי פטרוזיליה ובולגרית כבשיםו--- שמני
18/2/2010 08:39
ממרח גבינה וכוסברה/אודטהו--- שמני
18/2/2010 08:45
טחינה אדומה עם גמבות ו--- שמני
18/2/2010 08:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן