...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת מיץ תפוזים חגיגית בזיגוג לבןו--- איה ו.   26/1/2010 09:13

הארות והערות:
הכנתי בשתי תבניות קוטר 20.

הקצפתי ביצים שלמות (ולא מופרדות כמו במתכון)עד קציפה צהובה בהירה בערך 10 דקות.

אחרי האפייה והצינון הפכתי את העוגות כך שהחלק התחתון נהיה לעליון.

כך מתקבל משטח ישר ואחיד לציפוי.
הכנתי זיגוג מ 100 גרם אבקת סוכר וכמה טיפות מיץ תפוזים- עד קבלת משחה לבנה.
ציפיתי את העוגה ומסביב קישטתי רק את השוליים העליונים בשקדים מולבנים פרוסים.
כמות הזיגוג מספיקה לעוגה אחת, קוטר 20.



עוגת תפוזים אוורירית - קרין גורן

5 ביצים מופרדות
11/4 כוסות סוכר (250 גרם)
1/2 כוס שמן
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
11/2 כוסות קמח תופח (210 גרם)
לקישוט: אבקת סוכר

1. מחחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז, מוסיפים קמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/2 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אך לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה) ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ................. ו--- פלפלית26/1/2010 07:43

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגה תפוחים ושוקלד צ’יפס בזיגוג טופי אגוזיםו--- איה ו.  
26/1/2010 09:03
עוגת בננה פקאן ו--- איה ו.  
26/1/2010 09:08
...ובצילום קבוצתי....ו--- איה ו.  
26/1/2010 09:08
עוגת שיש וינאית + עוגת שוקולית של טלו--- איה ו.  
26/1/2010 09:11
עוגת מיץ תפוזים חגיגית בזיגוג לבןו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
26/1/2010 09:13
עוגת המיץ בשלמותה-ו--- איה ו.  
26/1/2010 09:14
שושני שמרים במלית גבינה/ שוקולדו--- איה ו.  
26/1/2010 09:19
וכך נראו שושני השמרים לפני אפייה-ו--- איה  
26/1/2010 10:47
שושני שמרים שוקולדו--- איה ו.  
26/1/2010 09:20
מאפינס אלפחורסו--- איה ו.  
26/1/2010 09:15
ועוד מאפינס אלפחורס.......ו--- איה  
26/1/2010 10:50
ל חם בצל וקימל.....ו--- איה ו.  
26/1/2010 09:23
לחם בצל וקימל- ארבע כיכרות:ו--- איה ו.  
26/1/2010 09:23
עוגיות קעקע טעימים של חברתי קורין ו--- saarah p
26/1/2010 22:05
סלט עוף במיונית / המקור עתון לאישה ישן נושןו--- saarah p
26/1/2010 22:17
עוף בנוסח איטלקי /המקור כנל ./טעים ו--- saarah p
26/1/2010 22:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן