...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוזים של סבתא ו--- איה ו.   4/1/2010 12:16

מתכון של קרין גורן/ האוסף המתוק/ על השולחן

זאת עוגה שהופכים בסוף, לכן רצויה תבנית גוגלהוף או סתם 26.

חומרים:
2/3 כוס שקדים פרוסים
250 גר' חמאה רכה (אני שמה 200 גר')
1 ורבע כוסות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
5 ביצים
2 ורבע כוסות קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט

מחמים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב את התבנית.
מפזרים את השקדים על תחתית התבנית.
מקציפים חמאה סוכר וקליפת תפוז,
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לבתנית ואופים 45-50 דקות.
מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה, מפזרים למעלה אבקת סוכר.

השקדים יוצרים חלק עליון קראנצ'י ומיוחד, עוגה מאד טעימה ויפה.

הערות איה ו:
הוספתי קוקוס שהעשיר את הטעם
השתמשתי בקלמנטינות שעשו עבודה מעולה במקום התפוזים
זילפתי על העוגה האפוייה לימונצ'לו.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה4/1/2010 05:23
עוגיות מקרון קלילות - בן עמי ברתיני שביט, ו--- פלפלית  
4/1/2010 10:05
עוגיות מקרון -[פיסטוק] עוברות לאפיה ו--- פלפלית  
4/1/2010 10:06
עוגיות מקרון [פיסטוק] לפני אפיה - תקריב ו--- פלפלית  
4/1/2010 10:07
עוגיות מקרון [פיסטוק] לאחר האפיה ו--- פלפלית  
4/1/2010 10:08
עוגיות מקרון [פיסטוק] - עוגיה מוכנה ו--- פלפלית  
4/1/2010 10:11
עוגת תפוזים של סבתא ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
4/1/2010 12:16
..העוגה פרוסה-ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:17
מלמעלהו--- איה ו.  
4/1/2010 12:18
טארט שוקולד מרציפן- .....ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:21
...טארט הכי קרוב שיש..........ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:22
פילו אישי במלית אגסים וגבינת רוקפורו--- איה ו.  
4/1/2010 12:25
ועוד פילו אישי...ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:25
מאפה פילו במלית עוף צלוי מתובל ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:28
מאפה פילו ועוף- שלב 1ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:28
שלב 2ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:29
שלב 3- יצא מהתנור..........ו--- איה ו.  
4/1/2010 12:30



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן