...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בייגלה כמו במונטריאול..ו--- chant 24/12/2009 16:48

מהבלוג של חנית

לחמניות בייגלה כמו במונטריאול


מרכיבי הבצק :
1 כוס מי בישול פושרים של תפוחי אדמה- לבשל תפוח אדמה קטן חתוך במים בסיר /קלחת קטנה עד שמתרכך להשתמש במים אלו
7 גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה [או פי שלוש הכמות שמרים טריים ]
כף ביצה טרופה-לטרוף ביצה בקערית קטנה, ליטול כף מהיתר להכין חביתה
3 כפות שמן קנולה
כף דבש
כ 3 כוסות קמח רגיל=420 גרם קמח
2 כפות סוכר
כפית וחצי מלח גס

מרכיבי מי הבישול
שישה עשר =16 כוסות מים
שליש כוס דבש
לזיגוג הבייגלה
חלמון
כף מים
פרג שלם או שומשום לזריה וקישוט הבייגלה
הכנת הבצק

בקערת המיקסר או בקערה לעירבוב ידני לצקת את מי הבישול של תפוח האדמה, לערבב פנימה כף סוכר ,לפזר מעל שמרים ולערבב.להניח לתסוס במשך כעשר דקות או עד שתפח ותסס
לערבב פנימה:כף ביצה מהביצה הטרופה,שמן ודבש
בקערית קטנה נפרדת לערבב:
כוס קמח,שתי כפות סוכר והמלח.להוסיף תערובת זו לקערת המיקסר, להמשיך לטרוף במשך שתי דקות
בהדרגה להוסיף את יתרת הקמח לבצק. ללוש במשך קרוב לעשר דקות.ניתן להוסיף עוד מעט קמח במידה והבצק דביק מעט
להניח את הבצק בקערה משומנת מעט,לכסות את הקערה.להניח להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו , זה ייקח שעה עד שעה ורבע.איך יודעים שהבצק תפח מספיק? לקראת תום שעת ההתפחה, דוחפים קלות שתי אצבעות לתוך הבצק, במידה ונותרות גומות הבצק תפח דיו .

עיצוב הבצק

לחמם את התנור לחום גבוה של 200 מעלות
ללוש מעט את הבצק התפוח .לחלק את הבצק ל- 10 חלקים שווים,אפשר גם ל 12 חלקים ליצירת לחמניית בייגלה קטנה יותר


ישנן שתי דרכים לעיצוב צורת הבייגלה


* דרך אחת: לקחת כל חלק בצק, לגלגל לכדור.בעזרת האצבע ליצור חור במרכז הכדור, להרחיב את החור עד קבלת טבעת


* דרך שנייה: כל חלק של הבצק לגלגל לצורה של חבל ולסגור את שתי הקצוות כטבעת. שתי הדרכים טובות בשניה הבייגלה מעוצב מעט יפה יותר
לשים את לחמניות הבייגלה על משטח מקומח ולהניח להן לרבע שעה


בינתיים יש להכין את מי הבישול


בסיר גדול להרתיח את 16 כוסות המים ,להוסיף את הדבש ולערבב.
להחליק לתוך מי הדבש הרותחים, על להבה בינונית מספר בייגלה. לבשל אותם דקה, ואז להפוך אותם בתוך המים ולבשל דקה נוספת. הבייגלה יתפחו בזמן הבישול.
להעביר את הבייגלה המבושלים בזהירות בעזרת כף מחוררת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה


אפיה


יש להכין את הזיגוג שיימרח על כל לחמנייה:
לטרוף חלמון ומים.להבריש את הבייגלה בתערובת זו מייד לאחר שבושלו
לפזר על כל בייגלה שומשום או פרג בנדיבות
לאפות בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 עד 25 דקות או עד שהבייגלה בצבע זהוב חום ומוכן.

המתכון הותיק מבוסס על אתר זה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ...........ו--- פלפלית24/12/2009 08:13

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מג'דרה בורגול ועדשים ו--- שמני  
24/12/2009 09:18
עוגיות ציבעוניותו--- chant
24/12/2009 09:53
חמאת שום משובחת במיוחד ו--- שמני
24/12/2009 14:55
סמבוסק לא מבצק שמרים ו--- פלפלית  
24/12/2009 16:23
בייגלה כמו במונטריאול..ו--- chant « הודעה נוכחית
24/12/2009 16:48



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן