...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה ו--- niram   23/12/2009 18:20

עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה
הובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12

"העוגה עדינה-עדינה וטעימה. הפחתתי מכמויות הסוכר, הוספתי לה קצת ברנדי (ברנדי תפוזים) וקליפת לימון, ומה להגיד לכם - העוגה פשוט נפלאה.
בפעם הבאה חושבת שאכפיל את החומרים בחצי כדי שתצא קצת יותר גבוהה, אבל גם ככה היא יפהפיה.
שכחתי לקנות אננס משומר בקופסה, אז השתמשתי באננס מיובש (ללא סוכר) ובדובדבנים מיובשים..." (נירה)

החומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1/2 1 כוסות סוכר חום (הבהיר)
טבעות אננס משומר (אני השתמשתי באננס מיובש – נירה)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
דובדבנים מסוכרים (השתמשתי בדובדבנים מיובשים ומסוכרים מעט)
4 ביצים מופרדות
מעט תמצית וניל
1 כוס קמח לבן תופח
1/2 כוס סוכר לבן

הכנה:
- להניח את החמאה על תבנית מס 24, לפזר מעל את הסוכר החום.
- להניח טבעת אננס במרכז להניח מסביב את שאר טבעות האננס האחרות.
- בתוך כול טבעת אננס להניח דובדבן.
- לפזר מעל את האגוזים.
- לערבב את הקמח, הווניל והחלמונים.
- להקציף את החלבונים עם הסוכר הלבן לקצף נוקשה.
- לאחד את שתי התערובות, ולאפות בחום בינוני 170 מעלות כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- להוציא את העוגה ומיד להפוך אותה.
- להשבחה ניתן לצפות מעל שמנת מתוקה.

הערות של אילנית בגוף המתכון.

הערות (של נירה):
- לא המסתי את החמאה – פשוט הבאתי לטמפרטורה של החדר.
- השתמשתי בתבנית 24, אותה מרחתי במעט מהחמאה הרכה.
- במתכון יש 2 כוסות סוכר (1/2 כוס סוכר לבן ו-1/2 1 כוסות סוכר דמררה) – אני פיזרתי כ-1/4 כוס סוכר על התבנית ולהקצפת החלבונים השתמשתי בכוס אחת סוכר בלבד (1/4 1 כוסות במקום 2 כוסות).
- שכחתי לשים אגוזים, אבל יצאה מצוינת גם בלעדיהם.
- הוספתי שתי כפות ברנדי תפוזים, וקליפת לימון.
- קניתי ודובדבנים מיובשים ובהם השתמשתי לתחתית העוגה.
- כל השאר כמו במתכון.

תיהנו,

נירה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי .......... ו--- פלפלית23/12/2009 07:23

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:25
קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:35
קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1ו--- niram  
23/12/2009 08:50
וככה הקובה נראה בפנים...ו--- niram  
23/12/2009 08:57
עוף בערמונים מקורמליםו--- מ ר י ל י ן  
23/12/2009 10:18
איטריות עם כרוב מטוגן. מתכון הונגרי אסליו--- שמני  
23/12/2009 13:15
עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה ו--- niram   « הודעה נוכחית
23/12/2009 18:20
וגם חתוכה שהוגשה עם הו--- niram  
23/12/2009 18:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן