...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1ו--- niram   23/12/2009 08:50

קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1
מקור המתכון והתמונות: נירהמ1

"את ההשראה קיבלתי מהקובה החַלָבִּי שהביאה ורד (satr ב"אוכל חלבי") זה נתן לי את הרעיון להשתמש בקובה לניצול שאריות אורז.
הוורסיה הבשרית לא צולמה משום שהקובה נראה בדיוק כמו בוורסיה הצמחונית.
כבר שמעתי חוות דעת לא אוהדות על טעמו של "הבשר הצמחוני" והחלטתי לבדוק האם אכן כך הוא. הגעתי למסקנה שהכול תלוי איך מכינים, ושאוכל צמחוני יכול להיות לא פחות טעים מאוכל בשרי (ולפעמים אפילו טעים יותר – רוב התוספות שאנחנו אוכלים סביב לבשר הן צמחוניות ובלעדיהן המנה הבשרית הייתה משעממת לגמריי, לדעתי... (נירה)

אין לי ממש כמויות למתכון הזה נשאר לי פשוט המון אורז (היו אורחים ובישלתי סיר גדול):
- את שאריות האורז שמים בקערה גדולה/
- מוסיפים שבבי בצל (מיובש) לפי העין/
- מוסיפים, פירורי לחם (פירורי גריסיני), או קמח מצה - כמה שתופס/
- שמתי 8 ביצים - הכמות של האורז הייתה מאוד גדולה, והכנתי ממנה "בצק" לשתי ורסיות צמחוניות (יש גם ורסיה בשרית – אבל לא לכאן) – אפשר להכין כמות קטנה יותר. מערבבים את כל החומרים.
- יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס בערך, אותם משטחים על כף היד וממלאים במליות שמצורפות.
- מטגנים בשמן עמוק.

מלית צמחונית מ"בשר צמחי":
חבילה אחת של "טחון מהצומח"
מעט פלפל שחור
מעט פירורי לחם
שבבי בצל מיובשים
צרור קטן של כובסברה או פטרוזיליה

- מערבבים הכול ואפשר מיד לעבוד עם המלית, אבל אם לא מכינים מיד מאכסנים במקרר עד להכנה.

מלית חצילים, פלפלים וגבינה בולגרית (או פטה-פטינה-צפתית):
1 קובייה קטנה גבינה בולגרית, או צפתית, או פטה (איזה שאוהבים)
1 חציל ללא גרעינים – שחור, מבריק ויפה, פרוס לפרוסות עליהן מפזרים מלח ושמים על מסננת להגרת נוזלים מרים.
פלפל שחור, כמון, ומעט מלח
1 בצל בינוני – פרוס לטבעות דקות
1 פלפל אדום מתוק – חתוך לרצועות
צרור קטן של כובסברה או פטרוזיליה
5-4 שיני שום – קצוצות, קטן-קטן
מעט פירורי לחם
פלפל שחור גרוס טרי, מלח

הכנת מלית החצילים-פלפלים:
- מנגבים את פרוסות החציל, חותכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה, מוציאים למסננת
- מטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב, מוציאים למסננת עם החצילים
- מטגנים את רצועות הפלפל עד שהן מזהיבות, מוציאים למסננת – אפשר במקום - ואפילו טעים יותר- לקלות את הפלפלים, לקלף ולחתוך לרצועות (אני אוהבת יותר את הפלפלים הקלויים)
- מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות הגבינה התבלינים והכוסברה, מערבבים ומאחסנים במקרר עד להכנה.

הערות שלי (נירה) בגוף המתכון.

תיהנו,

נירה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי .......... ו--- פלפלית23/12/2009 07:23

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:25
קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:35
קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1ו--- niram   « הודעה נוכחית
23/12/2009 08:50
וככה הקובה נראה בפנים...ו--- niram  
23/12/2009 08:57
עוף בערמונים מקורמליםו--- מ ר י ל י ן  
23/12/2009 10:18
איטריות עם כרוב מטוגן. מתכון הונגרי אסליו--- שמני  
23/12/2009 13:15
עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה ו--- niram  
23/12/2009 18:20
וגם חתוכה שהוגשה עם הו--- niram  
23/12/2009 18:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן