...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמא בעג'ון ו--- עדי 6381   17/12/2009 12:33


לבצק הפעם הכנתי את בצק הפיצה של הלורד, למרות שבעיקרון ניתן להכין עם כל בצק פוקאצ'ה/פיצה שאוהבים ולא תופח מידי....

חומרים לבצק:
250 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/3 כף סוכר
1/3 כף מלח
2 כפות שמן קנולה
3/4 כוס מים חמימים (+-)

למרות שבמתכון המקורי לא צריך להתפיח, נתתי לבצק לנוח כחצי שעה.
בגלל שהכנתי את הבצק הרבה לפני הארוחה החלטתי לעשות ניסיון ולתת לתחתיות הבצק אפייה קצרה מוקדמת (גם ע"מ שהבצק לא יירטב באפייה אם אשים הרבה רוטב, הייתי סקפטית קצת לגבי הגרסא הצמחונית). חילקתי לארבעה כדורים שווים פחות או יותר בגודלם, ופתחתי אותם אחד אחד על נייר אפיה משומן מעט ליריעה דקה בעובי כחצי ס"מ. שימנתי כל אחד מהם במעט שמן זית, והכנסתי לאפייה קצרה בתנור שחומם ל-180 מעלות לעשר דקות בלבד.

ממש לפני הארוחה מכינים את המילוי:
למילוי בשר:
מטגנים בצל + שום פרוס,
מוסיפים בשר טחון עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות + מעט מים ומערבבים,
מתבלים מלח + פלפל + פפריקה מתוקה + מעט כמון + אני שמתי מעט מאוד בהרת.
אש קטנה עד שאין נוזלים, מספר דקות.
יוצא כמו רוטב בולונז לפסטה רק פחות דליל.

למילוי צמחוני פרווה: פורסים או חותכים לרבעים פטריות שמפניון + פורטובלו (שמתי קטנות קטנות) ומטגנים במחבת טפלון עם מעט מעט שמן זית. מוסיפים פפריקה מתוקה וכף או שתיים רוטב שום פיקנטי (אני הכנתי ואפסנתי צנצנת לשימוש במקרר, רוטב שעשוי משמן זית + עגבניות מגורדות + המון שום קצוץ + פפריקה חריפה. אני מניחה שאפשר להחליף בכף מקופסת עגבניות מרוסקות + שום קצוץ או כתוש). מתבלים במלח ופלפל.

מניחים שכבה נדיבה מהמילוי על הבצק ומכניסים להמשך אפיה לעוד 10 דקות.....

ממליצה על הגרסא הבשרית לעשות פסים של סלט טחינה ביתי.... יוצא מצויין וקוצר מחמאות. הפעם לא היתה לי טחינה גולמית ולכן הונח מן הצד סלט טחינה מוכן וסמיך של משני לניגוב....



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה17/12/2009 06:35
סופגניות דלעת / פפריקהו--- איה
17/12/2009 07:40
בומבולוני - סופגניות איטלקיות / אלי לנדאוו--- איה
17/12/2009 07:48
וריאציה על הבומבוליני מבית מדרשו של לנדאוו--- שמני
17/12/2009 09:14
לחמא בעג'ון ו--- עדי 6381   « הודעה נוכחית
17/12/2009 12:33
ספינג' לפי יפנית- שלב 1- הבצק אחרי 4 תפיחותו--- איה ו.  
17/12/2009 13:36
ספינג' מיטגןו--- איה ו.  
17/12/2009 13:36
ספינג מוכן בסוכר וניל וקינמוןו--- איה ו.  
17/12/2009 13:37
ספינג' בדבשו--- איה ו.  
17/12/2009 13:38
בהגשה, שני סוגי הספינג'....ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:38
ספינג' אפוי- גירסה אפוייה לבצק של יפנית-ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:45
עוד ספינג' אפוי- זיגגתי בדבש מומס מיד בתום ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:46
הביס שבתוך הספינג' שנאפה....טעים!!ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:47
פונטעשקס של סבתא שליו--- איה ו.  
17/12/2009 13:40
מקרון קפה ושוקולד לבן- שלב 1- טרום אפייהו--- איה ו.  
17/12/2009 13:52
מקרונים- שלב 2-אחרי אפייה 15 דקות 160 מעלותו--- איה ו.  
17/12/2009 13:53
מקרון אפוי שלב 2- מקרוב קרוב...ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:54
מקרון קפה במלית פיסטוק- מוצר מוגמר-ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:57
מקרון קפה ושוקולד לבן...יאמי....ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:58
מקרון קפה ושוקולד לבן- מדגמנים מגדל...ו--- איה ו.  
17/12/2009 13:58
מקרונים ארוזים.....+ מסקנות והערות שלי :ו--- איה ו.  
17/12/2009 14:00
מלח ירוק/סהר רפאלו--- תמר
17/12/2009 20:11



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן