...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שוקרוט - מתכון של רותי קינןו--- פלפלית 16/12/2009 14:02


שוקרוט
מתכון של רותי קינן



בכל רחבי צרפת יש מסעדות המתמחות בהכנת המאכל האלזסי, ועליו גאוותן. בשוקי פריז אפשר לראות בחורף דוכנים שבהם מתבשל השוקרוט לאיטו בקלחת ענקית, ונמכר לפי משקל. במרכולים אפשר להשיג שוקרוט "טרי", בדלפק המעדנים. כרוב כבוש מקופסת שימורים מעורב בכרוב טרי מניב תוצאה משביעת רצון, וזמינה יותר אצלנו.



המרכיבים:

1 קופסה (כ-500 גרם) כרוב כבוש

1 כרוב לבן קטן (כ-500 גרם), טרי

1 בצל

1 גזר גדול

150 גרם חזה אווז מעושן

2 כפות שמן

2 נקניקיות קבנוס עבות

5-4 גרגרי ערער (ג'וניפר)

1 כפית גרגרי פלפל שחור

1/2 כפית קימל שלם

2 עלי דפנה

2 כוסות יין לבן

3 תפוחי-אדמה (כ-600 גרם)

6 נקניקיות עגל גדולות



אופן ההכנה:

שוטפים את הכרוב החמוץ במים וסוחטים היטב. מסירים מהכרוב הטרי את העלים החיצוניים ואת הליבה הקשה וחותכים לרצועות דקות. קולפים את הגזר והבצל וקוצצים לקוביות קטנות. חותכים את חזה האווז לקוביות.
בסיר גדול או בקדירה, מניחים את קוביות בשר האווז, הגזר והבצל, מוסיפים את השמן ומטגנים יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהבצל מתרכך אך לא מזהיב.
פורסים את הקבנוס לפרוסות ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה, מוסיפים את הכרוב הכבוש והטרי, הפלפל, גרגרי הערער, הקימל, עלי הדפנה והיין, בוחשים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מקטינים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
קולפים את תפוחי-האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עוד 30 דקות או עד שהם מתרככים. במהלך הבישול יש לוודא שהתבשיל מכיל די נוזלים ולהוסיף עוד יין או מים רותחים, במידת הצורך.
צרים חתכים בנקניקיות ומוסיפים לסיר. מבשלים 15 דקות נוספות. מגישים את הנקניקיות ונתחי בשר מבושלים אחרים על מצע הכרוב המבושל, בלוויית חרדל.



הערות:

גרגרי הערער (ג'וניפר) הם אותם גרגרים שחורים גדולים המאפיינים את השוקרוט. אפשר להשיג אותם בחנויות תבלינים מתמחות, אבל אם אין - אפשר גם לוותר.

השוקרוט מקבל באהבה סוגים שונים של בשר. במקור משתמשים בעיקר בנתחים של בשר ואווז, שמנים מאוד. אפשר להשתמש בכ-500 גרם בשר בקר למרק, שאותו מבשלים לחוד במים (עם מלח, פלפל וצרור עשבי תיבול) שעתיים-שלוש. אפשרות אחרת היא להוסיף לסיר 500 גרם חזה בקר מעושן, חתוך ל-6 פרוסות עבות, עם תפוחי-האדמה.
את כל נתחי הבשר, כולל הנקניקיות, אפשר לבשל או לחמם בנפרד, ורק להגישם על מצע הכרוב. יש המבשלים בנפרד, במי מלח, גם את תפוחי-האדמה.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ........... ו--- פלפלית16/12/2009 07:57

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כפתה - לביבה ג'רבאיתו--- טליון
16/12/2009 09:59
שוקרוט - של דרורו--- פלפלית
16/12/2009 13:59
שוקרוט - מתכון של רותי קינןו--- פלפלית « הודעה נוכחית
16/12/2009 14:02
שוקרוט וינאי - חנה גרשוני "הארץ"ו--- פלפלית
16/12/2009 14:10
כרוב כבוש חםו--- גילי
16/12/2009 14:28
כרוב כבוש תוצרת ביתו--- גדולה
16/12/2009 14:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן