...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חיתוכיות ללא ביציםו--- פלפלית 7/12/2009 11:08



חיתוכיות ללא ביצים



לבסיס:
130 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה, אפשר בהחלט אחרי שעבר תאריך פג התוקף שלה

לציפוי:
3/4 כוס סוכר חום, עדיף כהה, אפשר גם בהיר
1 כף קמח
1 כפית קינמון
2 כפות חמאה רכה

*תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24X28 ס"מ

אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מכינים את הבסיס: מקציפים יחד חמאה וסוכר עד שהתערובת חלקה לגמרי ואוורירית. אפשר ורצוי להקציף כמה דקות בלי חשש.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה) ואת השמנת.

4. כשהתערובת אחידה וחלקה משטחים בתבנית ומחליקים. ייתכן שהתערובת תהיה דביקה אז כדאי להיעזר במרית.

5. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים דביקים. מפזרים באופן אחיד מעל התערובת שבתבנית.

6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה, שחומה ותפוחה (תופח מאוד - לא להיבהל). מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים (לא כדאי לנסות לחתוך כשזה חם, כי זה מתפרק). שומרים בקופסה אטומה.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה7/12/2009 04:33
צלי קדירה בשר כרישה ופיטריותו--- ממרילין   
7/12/2009 06:28
תמונה נוספת עם הכרישה בחחזיתו--- ממרילין   
7/12/2009 06:31
בשר עם פטריות, או ירקות חתוך קטןו הבשר רך כחמאהו--- זהבה   
7/12/2009 07:09
עוגת שוקולד ללא ביציםו--- פלפלית
7/12/2009 11:05
חיתוכיות ללא ביציםו--- פלפלית « הודעה נוכחית
7/12/2009 11:08
עוגת תפו"ע עשירה בניחוח תבלינים ללא ביציםו--- פלפלית
7/12/2009 11:11
לדג סול ותפוחי-אדמה בתנור/לינדושו--- לינדוש
7/12/2009 14:54
עוגת ביסקוויטיםו--- זהבה   
7/12/2009 18:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן