...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט תותים ו--- ~מרילין~   6/12/2009 08:44

מתחילה עונת התותים וכבר דרשות נשמעות מכאן ומשם, משם ומכאן..וכמה שיותר מהר כך יותר טוב
אז מה הבקשות? קודם כל הבעל..בלי סורבט תות לא יכול (מתכון בהמשך)
ולחיילת שכבות של ביסקוטים תותים וקצפת, למתבגרת תותים בקצפת בהגשה אישית ולאמא שלי טארט תותים על בצק פריך ונמס
~
שלבי ההכנה: מכינים בצק, מקפיאים אותו, אופים אותו ומצננים, מכינים קרם פטיסייר ומקררים, שמים את הקרם על הבצק האפוי, מסדרים תותים בצורה נאה, מעל מברישים מעט ג'לי תות מעל



מצרכים לבצק
מאתיים ועשר גרם קמח - 210
מאה ארבעים גרם חמאה חותכה לקוביות - 140
ארבעים וחמש גרם אבקת סוכר- 45
שלושים וחמש מ"ל שמנת מתוקה או חלב או מים - 35
~
הכנת הבצק
מערבבים את הקמח ואת הסוכר
מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים
מצרפים את החלב ומעבדים עד שמתגבש לדי כדור
מרדדים ומשטיחים על תבנית פאי כלל שוליים גבוהים
מקפיאים לכמה שעות
מסדרים על הבצק נייר אפיה וקיטניות כדי ליצור משקל ואופים
על 180 עד שהבצק זהוב ומוכן,כ- 20 דקות
מוציאים ומקררים
.
.

מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור

.

הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
.
הרכבה
שמים את הקרם פטיסייר על הבצק האפוי בעזרת מרית
מסדרים תותים בצורה נאה סביב סביב
מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל הקופסה. אפשר תות
ואפשר גם ג'לי שקוף "נפאג'" קוראים לו
ומברישים מעל התותים - בשביל הזיגוג







לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה6/12/2009 03:00
קרם פרש בייתי / חיים כהןו--- איה
6/12/2009 06:01
גרטין ‏ תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמיו--- איה
6/12/2009 06:05
טארט תותים ו--- ~מרילין~   « הודעה נוכחית
6/12/2009 08:44
תקריב תותים..כי זה פשוט יפה מדי ו--- ~מרילין~  
6/12/2009 08:46
מרק תימני כמו של סבתי מזל ז"לו--- ממרילין
6/12/2009 14:06



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן